image

ACLU: FBI-verzoek ondermijnt vertrouwen in software-updates

donderdag 3 maart 2016, 10:30 door Redactie, 10 reacties

Als Apple gedwongen kan worden om een versie van iOS te ontwikkelen waarmee de FBI toegang tot een vergrendelde iPhone kan krijgen, zal dit het vertrouwen van gebruikers in software-updates ernstig ondermijnen, zo waarschuwt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU in een brief aan de rechter.

Eerder waarschuwde de ACLU al voor de gevolgen van de uitspraak van de rechter. "Als Apple gedwongen wordt om een besturingssysteem voor de overheid digitaal te signeren, zou dit één van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid van de afgelopen jaren ondermijnen", aldus Noa Yachot. Ze wijst naar de aanwezigheid van automatische updates die in steeds meer producten aanwezig zijn. "Dit is een fantastische manier om ervoor te zorgen dat kwetsbaarheden zo snel als mogelijk kunnen worden gepatcht en dat we allemaal veilige apparaten kunnen gebruiken die immuun voor aanvallen zijn", zo laat ze weten.

"Maar als de overheid een precedent schept om een bedrijf te dwingen een update uit te rollen waarvan het weet dat het eigenlijk malware is, zullen gebruikers automatische updates niet meer vertrouwen. Hoe kan iemand nog een update van Apple vertrouwen als iedereen weet dat de overheid mogelijk kwetsbaarheden aan de nieuwe software toevoegt, zelfs als het door Apple is gesigneerd." Yachot stelt dat hierdoor beveiligingslekken niet meer worden gepatcht, waardoor er een 'optimale omgeving' voor hackers en spionnen ontstaat.

In een brief aan de rechter herhaalde de burgerrechtenbeweging dit standpunt. "Het verzoek van de overheid gaat veel verder dan Apple”, aldus de ACLU. “Als de overheid gelijkt krijgt kan het niet alleen Apple dwingen om de gewenste digitaal gesigneerde software te ontwikkelen die het wil, maar kan het Apple ook dwingen om soortgelijke software via de automatische update-infrastructuur uit te rollen. Dit zou verschrikkelijk voor de digitale veiligheid zijn, omdat het er terecht voor zorgt dat mensen geen vertrouwen meer in de software-updates van hun product hebben."

Reacties (10)
03-03-2016, 10:54 door Anoniem
Datzelfde is natuurlijk zo met de software van de belastingdienst. Heel veel mensen installeerden dat klakkeloos. Nu de fiscus het niet meer beschikbaar stelt, heeft de Roverheid een mooie kans laten lopen om makkelijk malware te verspreiden - die dan ook nog vrijwel binnen de doelgroep blijft.
03-03-2016, 11:21 door Anoniem
Het onder dwang plaatsen van een handtekening (digitaal in dit geval) is toch iets wat niet zou moeten mogen...
Dat een rechter daar nog over moet nadenken..... ;)
03-03-2016, 11:53 door Anoniem
Er zullen altijd schapen zijn die braaf updates blijven installeren. Degenen die wel verstand van deze materie hebben, zullen zich achter de oren krabben, Apple dumpen en alleen nog maar apparaten gebruiken waarop software staat die door iedereen kan worden gecontroleerd. De vraag is alleen hoevéél mensen dit zullen doen. Ik verwacht eigenlijk niet eens zoveel...
03-03-2016, 12:43 door johanw - Bijgewerkt: 03-03-2016, 12:44
De windows updates voor windows 7 zijn nu al niet meer te vertrouwen, daar was niet eens een overheid voor nodig. Tegenwoordig moet je elke update even laten staan en uitzoeken wat het precies uitspookt, en of het niet stiekem probeert windows 10 op je systeem te zetten.
03-03-2016, 17:01 door Anoniem
wat een BS... alsof mensen nu kijken naar privacy.. Dan hadden ze al geen iPhone gekocht in de eerste plaats..
Nogal een non-issue.. Geef de FBI nu gewoon wat ze willen om boeven te vangen..
Apple heeft de informatie al lang verkocht aan hun 300 advertentieklanten, dan kan de FBI er ook nog wel bij.
03-03-2016, 18:21 door Anoniem
@johanw
Goed opgemerkt!

@17:01 door anoniem
Je vertelt onzin, trol.
03-03-2016, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem: Datzelfde is natuurlijk zo met de software van de belastingdienst. Heel veel mensen installeerden dat klakkeloos. Nu de fiscus het niet meer beschikbaar stelt, heeft de Roverheid een mooie kans laten lopen om makkelijk malware te verspreiden - die dan ook nog vrijwel binnen de doelgroep blijft.

En denk je werkelijk dat dit niet gebeurd is?
03-03-2016, 20:14 door karma4
Door Anoniem: @johanw
Goed opgemerkt!

@17:01 door anoniem
Je vertelt onzin, trol.
Waar ben jij nu mee bezig? Censuur opleggen aan iedereen die een andere mening heeft dan die jouwe?

makkelijk malware te verspreiden - die dan ook nog vrijwel binnen de doelgroep blijft En denk je werkelijk dat dit niet gebeurd is?
En je onderbouwing is? Indirect / direct alles is toegestaan. Zomaar wat fud uiten is laten we zeggen ....
Als je dat gedaan hadden zouden zo nooit op het idee zijn gekomen om ongebreideld data te willen tappen.
Overigens de verplichte datauitwisseling gaat via openbare interfaces waar elk commerciële bedrijf zijn eigen software voor mag ontwikkelen. Accountantskantoren hebben er een mooie omzet aan. Alleen de sloebers (particulieren - zzp) hebben die software van de BD, goedkoper dan die andere weg.
03-03-2016, 21:32 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: @johanw
Goed opgemerkt!

@17:01 door anoniem
Je vertelt onzin, trol.
Waar ben jij nu mee bezig?
Waar ben jij nu mee bezig?

Interessante vraag.
Een vraag die jouzelf bij herhaling het afgelopen jaar wordt gesteld als je keer op keer op keer op keer onnodig discussies loopt uit te lokken.

Censuur opleggen aan iedereen die een andere mening heeft dan die jouwe?
Censuur?

Nee er wordt vastgesteld dat iemand onzin loopt te verkondigen en wel zodanig dat het meer weg heeft van trolling.
De bondige vorm waarop die poster dat doet is mogelijk ter discussie staand als vormkwestie (ik geef hem gelijk) maar betreft geen censuur.

Censuur? Alleen moderators kunnen beslissen reacties al dan niet door te laten of weer te verwijderen.

makkelijk malware te verspreiden - die dan ook nog vrijwel binnen de doelgroep blijft En denk je werkelijk dat dit niet gebeurd is?
En je onderbouwing is?
En je onderbouwing is?

Interessante vraag.
Een vraag die jouzelf bij herhaling het afgelopen jaar wordt gesteld als je onnodig discussies loopt uit te lokken, eenzijdige informatie loopt te verspreiden of helemaal maar niets onderbouwt.

Zomaar wat fud uiten is laten we zeggen ....
fud uiten?

Alweer een opmerking die je je ter harte kan nemen maar blijvend niet doet met name op bepaalde onderwerpen waar je totaal geen verstand van hebt.

Alleen de sloebers (particulieren - zzp) hebben die software van de BD,...
sloebers (particulieren - zzp) ?

Weer een 'interessante' opmerking die aantoont hoe je je verhoudt jegens anderen.
'Goed ethisch' bezig weer.

Wat was het heerlijk rustig een paar dagen.
Gisteren al inhalend een vliegende start met 9 reacties in ruim een uurtje tijd, vandaag alweer op rammmmmmmkoers!

Sjapoo!
Wees er maar weer trolts op.
04-03-2016, 01:12 door Anoniem
Dat is ook de reden dat ik mijn Windows computers niet update.

De kans op vulnerabilities bestaat als ik mijn computers niet update. Maar als je het wel update krijg je sowieso Microsoft spyware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.