image

Techbedrijven massaal achter Apple in brief aan rechter

vrijdag 4 maart 2016, 09:38 door Redactie, 9 reacties

Amerikaanse technologiebedrijven hebben zich massaal achter Apple geschaard in een 'amicus curiae brief' aan de rechter waarin zij hun steun voor het bedrijf uit Cupertino uitspreken. Amicus curiae, wat staat voor 'vrienden van de rechtbank', betreft organisaties en personen die geen partij zijn in een zaak, maar gevraagd of ongevraagd hun mening of advies over een zaak aan de rechtbank geven.

Amazon, Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Nest, Pinterest, Slack, Snapchat, WhatsApp en Yahoo hebben nu een dergelijke brief (pdf) aan de rechtbank gestuurd. Daarin spreken zij hun steun uit voor Apple en vragen de rechter om Apple niet te dwingen de eigen beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Ook wordt in de brief uitgelegd waarom het gevaarlijk is om technologiebedrijven te dwingen actief hun eigen beveiligingsmaatregelen te laten ondermijnen. Door stelling tegen de FBI te nemen komen de techbedrijven juist op voor de openbare veiligheid, zo laten ze weten.

"Het is de verantwoordelijkheid van technologiebedrijven om zo veilige producten als mogelijk te maken om alle gebruikers te beschermen. We hebben al gezien wat zwakke beveiliging veroorzaakt. We denken dat gebruikers juist meer beveiliging willen, niet minder", zegt Denelle Dixon Thayer van Mozilla. Microsofts Brad Smith laat weten dat de technologiebedrijven die de brief hebben ondertekend felle concurrenten zijn, maar zich allen ernstig zorgen maken over de mogelijke gevolgen in deze zaak voor technologie en gebruikers.

"Fundamentele vragen over privacy, veiligheid en wetgeving staan op het spel", aldus Smith. Volgens de Microsoft-topman zullen mensen geen technologie gebruiken die ze niet vertrouwen. "Moderne wetgeving die de privégegevens van mensen beschermt is essentieel om dit vertrouwen in technologie mogelijk te maken." Smith vindt dan ook dat wetgeving uit 1789, waarop de FBI zich baseert, niet in de zaak tegen Apple kan worden gebruikt. "Door naast Apple te staan komen we op voor klanten die op ons vertrouwen om hun belangrijkste informatie te beschermen", besluit de Microsoft-topman.

Reacties (9)
04-03-2016, 09:54 door Anoniem
"Volgens de Microsoft-topman zullen mensen geen technologie gebruiken die ze niet vertrouwen"

blablabla.. Volgens de gegevens van Edward Snowden ligt 50% van de amici in bed bij de NSA, en nu gaan ze miepen over bedwantsen bij de FBI...
Marketing mensen van Apple moeten nu de hele dag met een slabbertje rondlopen...
Zelfs in hun stoutste dromen hadden ze niet op zo'n BS-waterval effect kunnen hopen.

Meer dan 4000 jaar geschiedenis zou toch moeten leren dat de vijand van jouw vijand niet een vriend is.

Mijn vertrouwen hebben al deze bedrijven al lang geleden geschaad door op de buddylist van de NSA te gaan staan..
Toen hadden ze ook geen rechte rug... Mietjes. Alleen omdat de FBI niet zo geniepig is als de NSA.
04-03-2016, 10:26 door Anoniem
Gelukkig geldt niet het minima non curat preator, want deze zaak is best ernstig en velen met mij hopen op een goede afloop. Thumbs up for Apple!
04-03-2016, 11:50 door Anoniem
Bravo ict industrie: maak één front!
04-03-2016, 15:48 door Anoniem
Amazon support?

Merkwaardige support op juist dit onderwerp.
Die schaft nou juist net encryptie af in haar eigen phone OS waar anderen kijken naar maatregelen om die encryptie te beschermen of te verhogen.
Ze krijgt het nota bene in de basis code van Google kadoo maar het moest eruit.

Reden?
Die encryptie wordt toch niet gebruikt.
Oplossing wordt geboden via de eigen achterdeur, wijzelf (Amazon) zullen wel goed op alle klantdata letten hoor.
http://arstechnica.com/gadgets/2016/03/amazon-removed-device-encryption-from-fire-os-5-because-no-one-was-using-it/

"Tringgg,
Hello, hi Amazon, sorry for bothering you guys but we have a little request..
actually maybe some sort of a dozen requests..
to begin with."
04-03-2016, 15:51 door Anoniem
In deze discussie wordt 'freedom of speech' aangehaald. Zelf denk ik dat computerprogrammatuur niet onder 'speech' valt. Ofschoon ik het mooi zou vinden wanneer dit wel standhoudt.
Enige wat ik zou kunnen voorstellen is dat het aanpassen van programmatuur de garantie voor derden om zich te kunnen blijven uiten in gedrang zou kunnen komen....
Hier een algemeen (ouder) stukje over FoS: http://cyber.law.harvard.edu/ilaw/Speech/
04-03-2016, 16:08 door Anoniem
Door Anoniem:Meer dan 4000 jaar geschiedenis zou toch moeten leren dat de vijand van jouw vijand niet een vriend is.

Haha, je hebt een punt. Maar in dit geval ben ik toch blij dat ze die bijval doen.
04-03-2016, 17:33 door karma4 - Bijgewerkt: 04-03-2016, 17:33
Door Anoniem: Bravo ict industrie: maak één front!
Tegen wie? Gewoonlijk is de consument het haasje gezien de winstdoelen.
04-03-2016, 17:50 door Anoniem
Door Anoniem: In deze discussie wordt 'freedom of speech' aangehaald. Zelf denk ik dat computerprogrammatuur niet onder 'speech' valt.
Jazeker wel:
Expressive conduct, also called "symbolic speech" or "speech acts", is nonverbal conduct that intends to communicate a message. Example include creating or destroying an object when performed as a statement (such as flag burning in a political protest), silent marches and parades intended to convey a message, clothing bearing meaningful symbols (such as anti-war armbands), body language, messages written in code, ideas and structures embodied as computer code ("software"), mathematical and scientific formulae, and illocutionary acts that convey by implication an attitude, request, or opinion.
https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_speech_in_the_United_States#Expressive_conduct
04-03-2016, 18:14 door Wrebra
Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen, ook hier op de site, de ICT industrie meer vertrouwen dan de overheid. Nogmaals: Bedrijven zijn er niet voor uw en mijn privacy, ze zijn er echt alleen maar om geld te verdienen. Dat is hun goed recht, maar laten we ons niet een beetje voor de gek houden door de diverse marketingafdelingen van Silicon Valley? Google en Facebook die opkomen voor privacy? Laat me toch niet lachen. Dat is echt een gotspe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.