image

Mozilla blokkeert YouTube Unblocker bij Firefoxgebruikers

vrijdag 4 maart 2016, 11:20 door Redactie, 5 reacties

Mozilla heeft de YouTube Unblocker-extensie bij Firefoxgebruikers geblokkeerd omdat die wordt gebruikt om beveiligingsinstellingen aan te passen en kwaadaardige add-ons te installeren. Via de add-on is het mogelijk om YouTube-video's te bekijken die in bepaalde landen worden geblokkeerd.

Bijna 290.000 Firefoxgebruikers hadden de uitbreiding geïnstalleerd. Volgens Mozilla beschikte de add-on over een mechanisme zodat bepaalde configuratiebestanden via de website van de ontwikkelaar konden worden aangepast. Dit mechanisme bevat echter een kwetsbaarheid die via de website wordt gebruikt om beveiligingsinstellingen bij Firefoxgebruikers aan te passen en kwaadaardige add-ons te installeren.

Om gebruikers te beschermen heeft Mozilla besloten om de add-on op afstand bij iedereen uit te schakelen, zodat die niet langer te gebruiken is. Als Mozilla add-ons, plug-ins of andere software ontdekt die de veiligheid, stabiliteit of prestaties van Firefox in gevaar brengt kan het die binnen de browser blokkeren.

Reacties (5)
04-03-2016, 11:48 door Anoniem
Goed van Mozilla om dit dan te blokkeren, heb er zelf geen ervaring mee maar als ik het zo lees geeft dit een gigantisch beveiligingsprobleem voor de computer.
04-03-2016, 19:03 door Anoniem
Gelukkig gebruik ik deze unblocker niet maar maak ik al tijden gebruik van Proxytube. Zo kan ik youtube filmpjes die niet kunnen worden getoond in NL toch af spelen. Toch is zo'n bericht zorgelijk, want in mijn opzicht kan elke add on, invoegtoepassing of app in principe via een update kwaadaardig worden en zo ongewilde processen uitvoeren waarvoor al eerder (admin-)rechten zijn verleend. Dit lijkt mij een van de redenen waarom Microsoft deze toevoegingen in zijn nieuwe browser Edge nog steeds niet toestaat.
05-03-2016, 22:55 door Anoniem
YouTube is van Google en Google sponsort Mozilla. Mozilla gaat nu iets als kwaadaardig bestempelen en blokkeren omdat het verdienmodel van Google in de weg zit?

Lijkt wel de censuur waar Mozilla zo op tegen is...
07-03-2016, 12:27 door Anoniem
Door Anoniem: YouTube is van Google en Google sponsort Mozilla. Mozilla gaat nu iets als kwaadaardig bestempelen en blokkeren omdat het verdienmodel van Google in de weg zit?

Lijkt wel de censuur waar Mozilla zo op tegen is...

Ja dat is het inderdaad!

En nu on topic. Het bestempelt het als kwaadaardig, omdat het de beveiligingsinstellingen van Firefox kan aanpassen. Dus het heeft niks met YouTube te maken. Leer lezen.
07-03-2016, 13:42 door Anoniem
Door Anoniem: YouTube is van Google en Google sponsort Mozilla. Mozilla gaat nu iets als kwaadaardig bestempelen en blokkeren omdat het verdienmodel van Google in de weg zit?

Lijkt wel de censuur waar Mozilla zo op tegen is...

Yep, helemaal mee eens. Mozilla speelt dubbel spel en is één met Google (Chrome).
Safebrowsing is ook erg dubieus en zowel mozilla.com!!! = mozilla.net!!! = mozilla.org!!!
Beide bedrijven zijn dan ook beursgenoteerd en zijn grote privacy-schenders.

Toch mooi dat je ze mag doneren?!

(Hoofdkwartier Mozilla.com: Mountview California, sinds 2004)
(Hoofdkwartier Google.com: Mountview California)

Mountview Ca U.S.A. inwoners? rond de 70.000

Helaas, Firfox is gezwicht voor het grote geld en heeft Chorme = Google heeft zoveel beloftes geschonden, sinds de oprichring....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.