image

Politie pakt verdachten op wegens internetoplichting

zaterdag 5 maart 2016, 10:03 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van internetoplichting. De mannen zouden zo'n 30 mensen via een veilingsite hebben gedupeerd. De slachtoffers betaalden voor allerlei goederen, maar kregen nooit geleverd. Volgens de politie liepen de internetoplichters vorig jaar tegen de lamp toen een slachtoffer van een woninginbraak in Helmond zijn gestolen pedicurekoffer op internet zag worden aangeboden.

Nadat het slachtoffer de politie hierover informeerde, arrangeerde de politie een 'pseudo-aankoop'. Zo kon vorig jaar april een 21-jarige man uit Aarle-Rixtel in Mierlo-Hout worden aangehouden. De verdachte kwam aangefietst op een fiets welke enkele dagen voor zijn aanhouding was weggenomen bij een diefstal uit een schuurtje in Helmond. Na onderzoek kwamen twee verdachten in beeld, namelijk een 20-jarige Helmonder en een leeftijdgenoot van hem, ook woonachtig in Helmond.

Besloten werd om bij de drie verdachten huiszoekingen te verrichten. In hun woningen trof de politie goederen aan die mogelijk van diefstal/heling en woninginbraken afkomstig waren. Tevens nam de politie verschillende telefoons in beslag. Onderzoek naar deze telefoons leverde onder andere informatie op welke leidde tot de verdenking van internetoplichting. In samenwerking met het landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie kwamen de eerder genoemde 30 gedupeerden in beeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.