image

Britse politie ziet toename van phishingaanvallen

woensdag 9 maart 2016, 12:05 door Redactie, 1 reacties

Oplichters gebruiken steeds vaker phishing om mensen in Groot-Brittannië op te lichten, zo stelt de City of London Police aan de hand van nieuwe cijfers. Gemiddeld ontving de politie 8.000 phishingmeldingen per maand, waarbij bijna 100.000 mensen lieten weten een phishingscam te hebben ontvangen.

In de meeste gevallen, 68% van de meldingen, gaat het om een phishingmail. 12,5% van de melding betrof een phishingaanval via de telefoon, terwijl 9% een phishing-sms ontving. De overige melders werden op een andere manier benaderd. De phishingmails gebruiken vaak "Attention" als onderwerp en "Your account has been revoked", alsmede "Hello" en "Important Notification". Verder zijn de phishingmails vaak afkomstig van Do-Not-reply@amazon.co.uk, bt.athome@ecomm.bt.com and PQ8MPY@m.apple.com.

"De nieuwe cijfers laten zien dat phishing een probleem is dat niet zal verdwijnen", zegt Steve Proffitt van Action Fraud, een organisatie die zich met de bestrijding van fraude bezighoudt en onderdeel van de City of London Police is. "Voor oplichters is het een vrij risicoloze manier om hun net uit te werpen en te zien wat ze kunnen vangen."

Maatregelen

Om zich tegen phishing te beschermen geeft de Britse politie het advies geen bijlagen en links in ongevraagde e-mails te openen en zelf altijd het adres van een website in de adresbalk in te typen in plaats van een link in een e-mail te gebruiken. Daarnaast wordt er ook gewaarschuwd dat e-mailadressen kunnen worden gespooft. In het geval van vreemde verzoeken van een bekende, wordt aangeraden de afzender op een andere manier te benaderen om te controleren of de e-mail daadwerkelijk van hem is.

Reacties (1)
10-03-2016, 11:49 door Anoniem
Niet alleen phishing, ook malware. Mensen in het VK ontvangen opvallend veel malware in vergelijking met bijvoorbeeld mensen in Nederland.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.