image

Google dicht Chrome-lekken in aanloop naar hackwedstrijd

woensdag 9 maart 2016, 16:46 door Redactie, 2 reacties

In aanloop naar een internationale hackwedstrijd waarbij onderzoekers zullen proberen om verschillende browsers te hacken, heeft Google een nieuwe versie van Chrome uitgebracht. Vorige week verscheen Chrome 49 waarin 26 kwetsbaarheden werd opgelost. Nu is er een nieuwe versie van Chrome 49 uitgekomen waarin drie kwetsbaarheden zijn verholpen.

Via de kwetsbaarheden, waarvoor Google externe onderzoekers 8500 dollar betaalde, zou in het ergste geval een kwaadaardige website toegang tot vertrouwelijke data van andere websites kunnen krijgen of deze kunnen aanpassen. Volgende week vindt de Pwn2Own-wedstrijd plaats waarbij onderzoekers verschillende populaire browsers en Adobe Flash Player via onbekende beveiligingslekken moeten hacken.

Voor het hacken van Google Chrome of Microsoft Edge wordt een beloning van 65.000 dollar uitgekeerd. Het is niet de eerste keer dat Google in aanloop naar de hackwedstrijd een update voor Chrome uitbrengt. In 2014 en 2011 gebeurde dit ook al. Onderzoekers moeten volgende week hun exploits op de meest actuele versie van Chrome en andere browsers demonstreren. Chrome 49.0.2623.87 is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Op de meeste systemen wordt de update automatisch geïnstalleerd.

Reacties (2)
10-03-2016, 11:35 door Anoniem
Je zal net een ticket hebben geboekt en er nu achter komen dat je exploit het niet meer doet...
11-03-2016, 09:02 door Anoniem
Door Anoniem: Je zal net een ticket hebben geboekt en er nu achter komen dat je exploit het niet meer doet...

Dan had je hem maar niet moeten publiceren. Dat is ook een veel voorkomende situatie. Dat de exploits niet gepubliceerd worden en vervolgens ondanks dat Chrome steeds net patched voor de wedstrijden er toch aan moet geloven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.