image

FBI: wachtwoordreset in iPhone-zaak zonder gevolgen

vrijdag 11 maart 2016, 10:55 door Redactie, 6 reacties

Het resetten van het iCloud-account van één van de aanslagplegers in San Bernardino door de FBI heeft geen gevolgen voor het onderzoek gehad, aldus de Amerikaanse opsporingsdienst. Vorige week stelde FBI-directeur James Comey nog dat er een fout was gemaakt bij het resetten van het wachtwoord.

Hierdoor hoopte de opsporingsdienst toegang tot verschillende gegevens te krijgen. Later liet Apple weten dat het was gevraagd om te helpen met het veiligstellen van data op de iPhone. Er werden vier manieren voorgesteld, waaronder de iPhone verbinding te laten maken met een bekend wifi-netwerk. Apple stuurde vervolgens engineers om die methode te proberen, maar volgens het bedrijf mislukte deze pogingen, omdat het iCloud-wachtwoord van de iPhone was veranderd.

Daardoor lukte het Apple niet om de informatie van de onversleutelde iCloud-back-up te achterhalen, zoals het bij eerdere onderzoeken wel heeft gedaan. Het aanpassen van het wachtwoord zorgde ervoor dat de automatische back-up niet meer plaatsvond. In een nieuwe verklaring laat een FBI-agent weten dat de wachtwoordreset geen nadelige gevolgen voor het onderzoek heeft gehad. De iPhone van de schutter was volgens de agent uitgeschakeld. Daarnaast stonden iCloud-back-ups voor zijn e-mail, foto's en notities uitgeschakeld. Zelfs als de back-ups konden worden benaderd zou de telefoon nog steeds moeten worden onderzocht om "de onderste steen boven te krijgen", aldus de FBI-agent.

De verklaring was onderdeel van een uitgebreidere motie van het Amerikaanse ministerie van Justitie, zo meldt de Associated Press. Daarin stellen de advocaten van het ministerie dat Apple wel degelijk verantwoordelijk is voor het oplossen van het ontstane probleem, aangezien het de beveiligingsmaatregelen heeft ontwikkeld waardoor de FBI nu geen toegang tot het toestel kan krijgen. Apple laat in een reactie weten dat het ministerie zo wanhopig is dat het al het fatsoen overboord heeft gegooid. "Iedereen moet goed opletten, want het lijkt erop dat als je het niet eens bent met het ministerie van Justitie, je slecht en anti-Amerikaans bent, en niets is minder waar", zegt Bruce Sewell, senior-vicepresident van Apple.

Reacties (6)
11-03-2016, 13:06 door Anoniem
"Iedereen moet goed opletten, want het lijkt erop dat als je het niet eens bent met het ministerie van Justitie, je slecht en anti-Amerikaans bent, en niets is minder waar", zegt Bruce Sewell, senior-vicepresident van Apple.

Nou, dat geldt voor de rest van de wereld in de ogen van de Amerikanen (en voor Apple in het bijzonder), nu hebben ze er eens een keer zelf last van...

Iemand nog freedom fries?
Iemand nog verlengde garantie van 13 maanden op een EU product van Apple?

Oja, je hebt Amerikanen en 'rest of world'... voor dat laatste gelden mindere regels natuurlijk...
Appartheid is weer ingevoerd op het noord amerikaanse continent.
11-03-2016, 13:38 door Bladie
Wat een bizarre redenering ("Daarin stellen de advocaten van het ministerie dat Apple wel degelijk verantwoordelijk is voor het oplossen van het ontstane probleem, aangezien het de beveiligingsmaatregelen heeft ontwikkeld waardoor de FBI nu geen toegang tot het toestel kan krijgen"). Het lijkt er inderdaad op dat de FBI ook niet meer weet wat ze moeten doen (of ze hebben, zoals eerder ook hier gemeld, de data al eruit kunnen krijgen). Al wat nu speelt is waarschijnlijk voor de bühne.
11-03-2016, 17:15 door Anoniem
Ik vraag me dan af wanneer wapenfabrikanten dan eens verantwoordelijk worden gesteld voor de slachtoffers door hun wapens.

Het is bijzonder vreemd en hypocriet om in Amerika te lopen met een iPhone i.p.v. een automatisch wapen; in het eerste geval ben je een terrorist en in het 2de geval een patriot.... tja ....
11-03-2016, 17:52 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag me dan af wanneer wapenfabrikanten dan eens verantwoordelijk worden gesteld voor de slachtoffers door hun wapens.

Het is bijzonder vreemd en hypocriet om in Amerika te lopen met een iPhone i.p.v. een automatisch wapen; in het eerste geval ben je een terrorist en in het 2de geval een patriot.... tja ....

Tja, zolang je flink ambtenaren omkoopt. Gaat het goed. Misschien moet Apple daar ook eens mee beginnen. ;)
11-03-2016, 17:57 door karma4
Door Anoniem: Het is bijzonder vreemd en hypocriet om in Amerika te lopen met een iPhone i.p.v. een automatisch wapen; in het eerste geval ben je een terrorist en in het 2de geval een patriot.... tja ....
De NRA als commerciele organisatie heeft ook flink gelobbyed om dat beeld voor elkaar te krijgen.
In de tijd van Al Capone was een goed wapen even duur als een middenklasse auto nu als een koelkast. De verdiensten moeten blijven doorgaan. Ach was slachtoffers onder het gepeupelm no problem.
Dat proberen alle commerciele bedrijven als ze de vrije hand krijgen. Outsourcing verplaatsing (gtfw union carbide).
11-03-2016, 18:17 door Anoniem
De FBI beweert wel meer... Ze beweerden ook dat het niet de bedoeling was een precedent te scheppen, dat bleek niet te kloppen... Ze beweerden ook dat ze niet buiten Apple konden, dat bleek ook niet te kloppen...

Uiteindelijk zijn bevoegdheden ook een vertrouwenskwestie, en daarmee een betrouwbaarheidskwestie...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.