image

Amerikaanse senator voor Apple na uitleg over encryptie

zaterdag 12 maart 2016, 06:47 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-03-2016, 09:18

Een Amerikaanse senator die afgelopen december technologiebedrijven nog opriep om geen smartphones met encryptie te verkopen, is na een uitleg over het belang van encryptie omgedraaid en voorstander van Apple geworden.

"Ik stond eerst aan jullie kant, totdat ik werd ingelicht door de mensen in de inlichtingengemeenschap", vertelde de Republikeinse senator Lindsey Graham aan de Amerikaanse minister van Justitie Loretta Lynch tijdens een hoorzitting van een senaatscommissie. De hoorzitting ging over de zaak rondom Apple en de FBI, waarbij de opsporingsdienst toegang tot een vergrendelde iPhone wil. Lynch liet weten dat ze is geraakt door de argumenten over het precedent dat kan worden geschapen, waarbij bedrijven kunnen worden gedwongen hun eigen beveiliging te ondermijnen, en de gevolgen die dit voor de nationale veiligheid van de VS heeft.

De senator was zeer kritisch over de argumenten van het ministerie, zo meldt de District Sentinel. "Een van de argumenten van Apple is dat er andere bedrijven zijn die encryptie maken. Dus vanuit een terroristisch standpunt ben je niet beperkt tot Apple's iPhone om te communiceren?", vroeg ze Lynch. De minister antwoordde dat terroristen elk apparaat kunnen gebruiken om te communiceren. Het laten ontgrendelen van een iPhone door Apple voorkomt dan ook niet dat terroristen beveiligd met elkaar kunnen communiceren, aangezien er andere manieren zijn om dit te doen, merkte Graham op.

"We moeten een afweging maken tussen de informatie in deze ene zaak tegen een precedent dat we kunnen scheppen dat andere landen zullen volgen." Graham stelde verder dat er rekening moet worden gehouden met het idee dat terroristen niet van Apple afhankelijk zijn voor het gebruik van encryptie en de economische gevolgen die een eventuele uitkomst van de zaak voor Amerikaanse bedrijven kan hebben.

Reacties (2)
12-03-2016, 13:54 door Anoniem
Mooi ze zijn eens wakker zijn geworden dat dat gesteggel over encryptie geen enkele zin heeft.
Laten ze zich vanaf nu maar met de andere Amerikaanse politiek weer bezighouden.
Encryptie is a must om mensen tegen kwade geesten te beschermen van buiten af,door afluister praktijken van dictatoriale regimes tegen te gaan.
Ook om hun eigen privacy wat meer te beschermen.
Het is toch niet de bedoeling als bij wijze van spreken,de hele wereld iemands huis binnen loopt?.
Als encryptie verboden of afgezwakt zou worden is het net zo alsof bij mensen het slot van de deur gesloopt zou worden.
Trouwens onze eigen regering moet ook niet moeilijk blijven steggelen over encryptie,er moet maar een andere weg voor computercriminaliteit worden gevonden.
Als de misdaad bestreden moet worden,dan gebeurd dat gewoon en kan ook op een andere manier.
15-03-2016, 14:10 door Anoniem
Daarnaast zou ik het "prachtig" gevonden hebben als uiteindelijk zou blijken dat de iphone voor niets gekraakt is.
want er staat natuurlijk niks belangrijks op.

de bom die dan barst of de doofpot die dan nodig is om die bom in te stoppen moet denk ik nog uitgevonden worden.
want het is exact dat scenario waarmee de precedent werking in een klap duidelijk wordt.
Een incident gebruiken (hoe vreselijk ook) om vervolgens de hele politieke discussie opte stoelen vindt ik al jaren ridicuul.
En helaas gebeurt het aan de lopende band.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.