image

Tieners opgepakt wegens hacken Instagram-accounts

maandag 14 maart 2016, 09:41 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-03-2016, 11:04

De politie heeft zondag twee tieners van 18 en 19 jaar uit Alblasserdam en Boskoop opgepakt wegens het hacken van Instagram-accounts. De jongens zouden de inloggegevens van minimaal honderd Instagram-accounts middels phishingmails hebben gestolen.

De e-mails wezen naar een phishingsite, waar ontvangers van de berichten werd gevraagd om op in te loggen. Ingevoerde wachtwoorden en gebruikersnamen werden naar de tieners gestuurd. De jongens hadden met name populaire Instagram-accounts met tienduizenden volgers als doelwit. Nadat de accounts waren overgenomen benaderden de tieners bedrijven om reclame via de gekaapte accounts te maken.

De politie denkt dat de jongens op deze manier tienduizenden euro's hebben verdiend. Deze week wordt bepaald of de jongens nog langer moeten vastzitten, zo meldt de politie. De politie is sinds november met de zaak bezig geweest. Welke Instagram-gebruikers allemaal slachtoffer van de phishingaanvallen zijn geworden is nog onbekend. Afsluitend in het politiebericht krijgen gebruikers die denken dat hun account is gehackt het advies om hun wachtwoord te wijzigen en twee-factor authenticatie in stellen.

Reacties (3)
14-03-2016, 10:40 door Ron625
Wanneer de politie al sinds november hieraan bezig is geweest, dan is de minimum straf het betalen van alle hieraan bestede uren, gelijktijdig krijgen ze dan ook een cursus "fatsoen" op eigen kosten.........
14-03-2016, 18:26 door ph-cofi
Plegen die bedrijven geen heling, eigenlijk?
14-03-2016, 18:49 door karma4
Door ph-cofi: Plegen die bedrijven geen heling, eigenlijk?
Goeie vraag ik twijfel ook. Er is onrechtmatig voordeel voor die bedrijven en mogelijk imago schade bij betrokkenen. Of het ter goede trouw was is twijfelachtig. Die vraag moet helder beantwoord worden.
Met de vaak doorgeschoten redeneringen van brein kun je deze minder doorgeschoten de andere kant op brengen.
Het zal denk ik juridisch financieel onvoldoende interessant zijn. Voor de kant van justitie iets om over na te denken.

Geen probleem met de privacy van de gepakte hackers?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.