image

Encryptiedebat onderwerp in tweede seizoen Mr. Robot

maandag 14 maart 2016, 14:25 door Redactie, 3 reacties

Het debat over encryptie en privacy, zoals dat nu tussen Apple en de FBI plaatsvindt, zal een onderwerp zijn in het tweede seizoen van de televisieserie Mr. Robot. Dat liet Sam Esmail, bedenker van de show, tijdens het South by Southwest (SXSW) festival in Texas weten, zo meldt Variety.

Het met een Golden Globe bekroonde Mr. Robot is een televisieserie over het leven van een hacker. Voor het tweede seizoen werd er naar encryptie en privacy als onderwerp gekeken, toen Apple zich tegen het verzoek van de FBI verzette. "Ik denk niet dat mensen de nuance van het debat tussen Apple en de FBI begrijpen. Als onze serie aan dat debat bijdraagt en het gesprek op gang brengt, dan kunnen mensen eraan meedoen, omdat het echt belangrijk is", stelt Esmail.

Volgens Esmail zal privacy de komende 20 jaar een zeer belangrijk onderwerp zijn. Hij verwacht dan ook een interessant een publiek debat over encryptie en de toegang van opsporingsdiensten hiertoe, omdat het recht op privacy, en of we dat hebben of niet, hier zo'n grote rol in speelt. Voor de show wordt er ook van FBI-consultants gebruikt gemaakt en Esmail heeft het onderwerp met hen besproken. "Ze heben een sterke mening dat een derde partij toegang tot encryptie moet hebben, waar ik helemaal tegen ben. Ik sta een de kant van Tim Cook, we zouden juist encryptie moeten hebben."

Reacties (3)
14-03-2016, 14:52 door Anoniem
Geniale serie, die voor de verandering eens laat zien hoe boring hacking in real life is.

TIjdens het kijken had ik echt die gast is net als ik :D Op de drugs verslaving en paranoide waanideeen na.
15-03-2016, 07:52 door Anoniem
Zeer geacte Meneer Esmail,

Graag dien ik het verzoek in om sowiso 10 seizoenen te maken van Mr. Robot.

Een geniale serie. !!!!!!!!!!
15-03-2016, 09:56 door Anoniem
Beste serie ooit!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.