Privacy - Wat niemand over je mag weten

youtube fimpjes bekijken

16-03-2016, 13:33 door Anoniem, 4 reacties
beste forum. omdat stichting brein bezig is met illegale praktijken op te sporen rees mij de vraag, mag je muziek filmpjes bekijken, en op mijn favorieten zetten alleen voor eigen gebruik, is dat illegaal of niet?
Reacties (4)
16-03-2016, 13:57 door Erik van Straten
IBGJ (Ik Ben Geen Jurist) maar volgens mij mag dat. Je mag er redelijkerwijs vanuit gaan dat YouTube een proces heeft om auteursrechtelijk beschermd materiaal te weren, en waar dat niet kan, op verzoek (door rechthebbenden) te verwijderen.

Bovendien zijn veel fimpjes voorzien van reclame; naar ik aanneem betaalt YouTube een deel van de inkomsten daaruit aan rechthebbenden. Zie ook deze pagina van de Amerikaanse Buma-Stemra variant: http://www.ascap.com/playback/2015/06/action/make-money-youtube.aspx.
16-03-2016, 14:45 door Anoniem
Als dit niet meer zou mogen, kun je de radio ook beter uitlaten staan...
En wikipedia lezen zou ik dan ook mee stoppen, staan vast ook stukje netjes uit auteursrechtelijk beschermd materiaal op....

Maar goed, ook ik ben geen jurist....
16-03-2016, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: beste forum. omdat stichting brein bezig is met illegale praktijken op te sporen rees mij de vraag, mag je muziek filmpjes bekijken, en op mijn favorieten zetten alleen voor eigen gebruik, is dat illegaal of niet?
Aanbieder is per definitie verantwoordelijk, dus als YT je iets voorschotelt wat niet zou mogen, is Google (eigenaar YT) primair verantwoordelijk, niet jij.
Pas als duidelijk is, dat je opzettelijk illegale content wilde zien, ben je -EVENTUEEL- strafbaar.

Daarnaast verzamelt BREIN alléén IP-adressen van mensen die via p2p-netwerken (torrents) illegaal materiaal verspreiden.
Als je enkel een website bezoekt (anders dan van BREIN), zoals YouTube, kan BREIN je nooit "opsporen."
Het is ook niet zo dat BREIN alle IP-adressen mag verzamelen van p2p-gebruikers, het gaat louter om de mensen die illegale content proberen binnen te halen.

Heb je nu een antwoord op je vraag?
16-03-2016, 15:21 door Anoniem
ja bedankt voor de reakties. een pak van mijn hart dat het niet illegaal is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.