image

Deense inlichtingendienst start hackeracademie

woensdag 16 maart 2016, 15:07 door Redactie, 2 reacties

Hackers zullen de komende jaren een belangrijke rol spelen bij het beschermen van Denemarken en Deense belangen, aanleiding voor de Deense inlichtingendienst Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) om een hackeracademie te starten. De FE stelt dat er de komende jaren meer vraag naar technische expertise zal zijn terwijl het aantal beschikbare it-specialisten beperkt is.

Via de hackeracademie zal een groep specialisten worden opgeleid. Als ze de training volbrengen kunnen ze bij de FE in dienst treden. Volgens de Deense inlichtingendienst zijn de deelnemers aan de academie al de beste in hun vakgebied. De academie zal ze dan ook niet leren om te hacken, maar hoe hun mindset en vaardigheden binnen de inlichtingendienst kunnen worden gebruikt.

De training duurt tenminste 4,5 maanden en bestaat uit drie modules, namelijk een standaard module over netwerk, it-infrastructuur en security, een defensieve module over het beschermen tegen hackers en een offensieve module over hackingtechnieken. De hackeracademie gaat op 1 augustus dit jaar van start en zal jaarlijks een beperkt aantal kandidaten accepteren.

Reacties (2)
16-03-2016, 15:22 door Anoniem
De academie zal ze dan ook niet leren om te hacken, maar hoe hun mindset en vaardigheden binnen de inlichtingendienst kunnen worden gebruikt.

Over mindset van de Denen gesproken

Ik had de indruk dat Denemarken vooral als mindset-prioriteit heeft om vluchtelingen te weren, hun allerlaatste bezittingen af te pakken en medeburgers die het wagen om in Denemarken een uitgeputte lopende vluchteling een lift ergens binnen Denemarken naar toe te geven te veroordelen voor mensensmokkel (!!!) en op te zadelen met torenhoge boetes!

Die defensieve module van Denemarken spitst zich dus vooral af op het analoge domein maar wellicht vallen de phones van menig vluchteling ook nog wel onbruikbaar te kunnen worden gemaakt in het kader van de zogenaamde defense.
16-03-2016, 15:53 door Anoniem
De beste in hun vak, maar ze moeten wel alle klassieke aandachtspunten leren. Oja, en ik mis AppSec ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.