image

Microsoft Edge met extensies in testversie Windows 10

vrijdag 18 maart 2016, 10:25 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht waarbij voor het eerst ondersteuning van extensies aan Edge is toegevoegd. Hoewel alle browsers extensies ondersteunen, ontbrak dit nog altijd in Microsofts nieuwste browser. Volgens de softwaregigant was dit een bewuste keuze.

"Eén van onze belangrijkste prioriteiten is ervoor te zorgen dat Microsoft Edge de veiligste, betrouwbaarste en snelste browser is die we kunnen maken, en onze ervaring van de afgelopen 20 jaar heeft ons geleerd dat slecht geschreven of zelfs kwaadaardige add-ons een grote oorzaak van beveiligings-, stabiliteits- en prestatieproblemen binnen browsers zijn", zegt Microsofts Drew DeBruyne.

Met dit in het achterhoofd zijn extensies in Edge zo ontwikkeld dat gebruikers die met vertrouwen kunnen toevoegen, merkt DeBruyne op. Om ervoor te zorgen dat de extensies naar behoren werken is er besloten die eerst in de Previewversie van Windows 10 beschikbaar te maken. Daarna pas zal de feature voor alle Windows 10-gebruikers toegankelijk worden.

Op dit moment bevat de Edge-versie in de Windows 10 Preview drie extensies, namelijk Microsoft Translator, een extensie die automatisch websites vertaalt, de Mouse Gestures-extensie en een testversie van de Reddit Enhancement Suite (RES). Later volgen extensies zoals AdBlock, Adblock Plus, Amazon, LastPass, Evernote en anderen. Volgens cijfers van StatCounter wordt Microsoft Edge door 5,1% van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt.

Reacties (1)
18-03-2016, 14:14 door Anoniem
Juist ja..... Een testversie van Windows 10. En als ze daarmee klaar zijn, dan moet die helemaal weer via Windows Update binnengehaald worden als zogezegd verplichte update, 3x raden dus.

Ik gebruik geen Edge, maar zal wel weer dat ik de Windows 10 versie in mijn maag gesplitst krijg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.