image

Amerikaanse scholen dag gesloten wegens ransomware

zondag 20 maart 2016, 10:05 door Redactie, 2 reacties

Verschillende scholen in de Amerikaanse staat Minnesota zijn een dag gesloten geweest nadat ransomware bestanden op verschillende servers en honderden schoolcomputers versleutelde. Zeer waarschijnlijk was een besmette e-mailbijlage de oorzaak dat de ransomware kon toeslaan.

Volgens de Pine Journal ging het om een variant van de CryptoLocker-ransomware, die een aantal van de servers van het schooldistrict en honderden schoolcomputers infecteerde. Vanwege de infectie werd besloten alle leerlingen een dag vrij te geven om de besmetting ongedaan te maken. "We moeten onze servers op nieuw installeren en imagen", zegt schooldirecteur Ken Scarbrough tegenover WDAY.

De aanval begon zo'n week geleden, maar werd geleidelijk steeds erger. Ook het systeem dat de scholen voor lunchbetalingen gebruiken alsmede het systeem dat de verwarming en airconditioning monitort raakten besmet. Om de infectie permanent te verhelpen werd daarop besloten de schooldeuren op donderdag te sluiten. Op vrijdag konden de lessen weer doorgaan, maar moesten veel leraren nog steeds op de ouderwetse manier via krijtjes en schoolborden lesgeven. De krijtjes waren eerder in de week vanwege de ransomware uitgedeeld.

Reacties (2)
20-03-2016, 13:40 door karma4
Waar is het https://nl.wikipedia.org/wiki/Computer_emergency_response_team een week lang iets weten dat er aan de hand is en geen overeenkomstige acties. Het zou natuurlijk kunnen dat de directie besloten heeft dat er voor die onderdelen niet zoveel geregeld hoefde te worden omdat het weinig waarde heeft. Dan moet je ook niet moeilijk doen als het mis gaat.

Wat je er uit kan leren: Put dempen voordat het kalf verdrinkt.
20-03-2016, 22:02 door Anoniem
Met op zijn tijd een schoolbord en krijtjes gebruiken is eerlijk gezegd ook niks mis .
Dat zouden ze best vaker mogen doen zodat oude technieken niet verloren gaan .

De meesten zijn tegenwoordig apetrots dat hun kleuters zo handig zijn op tablet en pc ,
alleen lopen ze veel langer dan vroeger in de luiers i.p.v. te zitten op de w.c.

p.s. krijtjes moeten ook niet nat worden .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.