image

Frankrijk vraagt Yahoo vaker om data na aanslagen Parijs

dinsdag 22 maart 2016, 14:40 door Redactie, 0 reacties

De Franse overheid heeft na de aanslagen in Parijs internetgigant Yahoo vaker om gegevens van gebruikers gevraagd, zo blijkt uit een nieuwe editie van het transparantierapport dat vandaag werd gepubliceerd. Het rapport geeft het aantal dataverzoeken in de tweede helft van 2015 weer.

In de eerste helft van vorig jaar vroeg de Franse overheid Yahoo 1008 keer om gebruikersgegevens. De verzoeken hadden op 1147 accounts betrekking. In de tweede helft van 2015 ging het om 1686 verzoeken voor informatie over 1966 accounts. Iets meer dan duizend verzoeken werden door Yahoo geweigerd en bij 193 werden er geen gegevens gevonden. In 480 gevallen werden er gebruikersgegevens overhandigd, zoals ip-adres, locatie, e-mailadres, naam, facturatiegegevens en inlogdetails.

"In de laatste zes maanden van 2015 vonden er verschillende verschrikkelijke terreuraanvallen plaats, waaronder in Parijs. Hoewel correlatie geen causaliteit betekent, ontvingen we beduidend meer verzoeken van de Franse overheid gedurende deze periode", aldus Chris Madsen van Yahoo. De meeste verzoeken in de tweede helft van vorig jaar, bijna 4500, waren van de Amerikaanse overheid afkomstig. De Nederlandse autoriteiten vroegen Yahoo in deze periode geen enkele keer om gebruikersgegevens.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.