image

57 maanden cel voor Amerikaan die 450 e-mailaccounts hackte

woensdag 23 maart 2016, 10:56 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse ambassademedewerker die 450 social media- en e-mailaccounts hackte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 57 maanden. De 36-jarige man was werkzaam in de Amerikaanse ambassade in Londen. Hij verstuurde duizenden phishingmails waarin hij ontvangers dreigde dat hun e-mailaccount zou worden opgeheven als ze hun wachtwoord niet gaven.

De man maakte tussen januari 2013 en mei 2015 minstens 200 slachtoffers. Nadat hij toegang tot de accounts van zijn slachtoffers had gekregen zocht hij naar naaktfoto's en persoonlijke informatie, zoals adresgegevens, informatie over school en werkgever en contactgegevens van familieleden. Met de foto's en privégegevens perste de man minstens 75 slachtoffers af.

Hij dreigde de foto's en telefoonnummers op websites voor prostituees te plaatsen als de slachtoffers hem geen video's stuurden van vrouwen die zich aan het omkleden waren, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. In de aanklacht werd gesteld dat de man waarschijnlijk zijn computer op de ambassade had gebruikt voor het uitvoeren van de phishingaanvallen en afpersingsactiviteiten.

Reacties (1)
23-03-2016, 15:42 door Profeet
Bizarre situatie....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.