image

Betaalde virusscanners winnen test op Windows 7

donderdag 24 maart 2016, 15:44 door Redactie, 2 reacties

Betaalde beveiligingspakketten presteren beter dan gratis oplossingen, zo blijkt uit een test van het Duitse testlab AV-Test, dat 22 anti-virusprogramma's en internet security suites voor eindgebruikers op Windows 7 met elkaar vergeleek. De test werd uiteindelijk gewonnen door Kaspersky Lab en Trend Micro.

De pakketten werden vergeleken op de detectie van malware, systeembelasting en 'false positives'. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen.

Bij de detectie van malware werd gekeken naar "zero-day malware" en malware-exemplaren die in de laatste vier weken zijn ontdekt. Twaalf virusscanners weten op dit onderdeel de maximale score van 6 punten te halen. Microsoft Security Essentials eindigt met 3 punten helemaal onderaan, gevolgd door ThreatTrack (3,5), Quickheal (4) en Comodo (4). De overige pakketten weten 5 punten of hoger te scoren.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Nieuw in het overzicht van AV-Test is dat deze waardes nu zowel op een standaardcomputer als high-end machine worden weergegeven. Alleen Kaspersky Lab en Trend Micro halen op dit onderdeel wederom 6 punten. Panda Security belast computers het meest, zo blijkt uit de eindscore van 3 punten.

Als laatste kwamen de 'false positives' aan bod, dat voor de meeste pakketten geen probleem is. Maar liefst 14 programma's halen de maximale 6 punten. Comodo eindigt met 4 punten als laatste. Alles bij elkaar opgeteld weten Kaspersky Lab en Trend Micro de maximale 18 punten te halen, gevolgd door Avira en Symantec met 17,5 punten. Het gaat in alle gevallen om betaalde oplossingen. De beste gratis oplossing is Qihoo met 16,5 punten. Microsoft Security Essentials komt op 14 punten uit. Comodo eindigt met 12,5 punten als laatste.

Image

Reacties (2)
24-03-2016, 16:41 door Anoniem
Lever een leuke preconfigured laptop mee, wat andere devices om je software te testen, laat ze deze houen en tadaaaaaaa...

Geloof er letterlijk niets meer van.
G-Data zo laag is ook wel apart, gezien ze de dubbele engine hebben...
24-03-2016, 19:06 door karma4
Wat ontbreekt in de testaanpak beschrijving. Gebruik je systemen met de laatste updates of zet je er een verouderd noet onderhouden OS op. Een virusscanner die beschermt tegen gaten die gedicht zijn heeft weinig nut.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.