image

VS klaagt Iraniërs aan wegens uitvoeren DDoS-aanvallen

donderdag 24 maart 2016, 16:06 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn zeven Iraniërs aangeklaagd wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen op Amerikaanse banken. De zeven mannen, in de leeftijd van 23 tot 46 jaar, zouden tussen 2011 en halverwege 2013 DDoS-aanvallen op tientallen Amerikaanse financiële instellingen hebben uitgevoerd.

Daardoor konden bankklanten niet meer internetbankieren en moesten de banken allerlei maatregelen treffen. De aanvallen zouden de 46 getroffen banken tientallen miljoenen dollars hebben gekost. Eén van de mannen wordt daarnaast beschuldigd van ongeautoriseerde toegang tot het Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systeem van een Amerikaanse dam.

Computerbedrijven

Volgens de aanklacht waren de zeven mannen werkzaam voor twee Iraanse computerbedrijven, die werkzaamheden voor de Iraanse overheid uitvoerden. De bedrijven waren volgens de aanklacht ook voor het uitvoeren van de DDoS-aanvallen verantwoordelijk. Eén van de verdachten werkte als manager voor één van de beschuldigde Iraanse computerbedrijven en zou in die rol servers hebben aangeschaft die voor het coördineren van de aanvallen werden gebruikt. Een andere man die bij hetzelfde it-bedrijf werkte was verantwoordelijk voor het opzetten van het botnet dat voor de aanvallen werd ingezet. Ook het andere bedrijf zou een eigen botnet voor de DDoS-aanvallen hebben opgezet.

Alle zeven mannen kunnen indien veroordeeld een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen. De man die toegang tot het SCADA-systeem van de Amerikaanse dam wist te krijgen hangt een extra gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd. Of de Amerikaanse autoriteiten Iran om de uitlevering van de verdachten gaan vragen laat het Amerikaanse ministerie van Justitie in de aankondiging niet weten.

Reacties (2)
25-03-2016, 00:41 door Anoniem
Meteen verrekenen met de schade die is aangericht door beide Stuxnet varianten.
25-03-2016, 12:16 door Power2All
Succes met het proberen te krijgen van die mensen.
Denkt Amerika nu echt dat Iran ze zal uitleveren ?
Wat een grapjassen, die lachen hierom...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.