image

Mozilla gaat Firefox-features buiten updates om uitrollen

dinsdag 29 maart 2016, 10:02 door Redactie, 3 reacties

Om ervoor te zorgen dat nieuwe features en innovaties eerder in Firefox belanden heeft Mozilla besloten om van het standaard updateproces af te wijken. Voorheen verschenen nieuwe features tegelijkertijd met beveiligingsupdates en bugfixes voor de browser.

Oorspronkelijk kwam er elke zes weken een nieuwe Firefox-versie uit, maar onlangs kondigde Mozilla aan dat het met een nieuwe updatecyclus komt. In plaats van een update elke zes weken zullen updates nu variabel verschijnen, waarbij een periode van zes tot acht weken wordt aangehouden. In het geval van nieuwe features kunnen die straks tussen de geplande updates worden uitgerold.

Daarom zal er een nieuwe mechanisme aan Firefox worden toegevoegd om dit mogelijk te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om features als Firefox Hello, die nu eerder updates kunnen ontvangen. Volgens Nick Nguyen heeft de maatregel geen gevolgen voor de standaard updatecyclus, die nog steeds voor de meeste updates zal worden gebruikt. Het zal er echter wel voor zorgen dat innovaties en verbeteringen eerder in Firefox belanden, zo laat hij weten.

Reacties (3)
29-03-2016, 10:26 door Anoniem
Het zou net andersom moeten zijn!
Security fixes zouden buiten de gewone update cyclus gehouden moeten worden.
Meer zoals ESR dus.
29-03-2016, 10:27 door Anoniem
Ideaal, deze service uitschakelen om bloatware als Firefox Hello uit de browser te houden.
29-03-2016, 16:56 door Anoniem
Firefox ooit zo geprezen en geliefd omdat het geen bloatware had en modulair was. Nu is het één groot probleem met nutteloze troep geworden. Persoonlijk ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe browser (voor Linux) ala FireFox zonder alle troep er in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.