image

StartPage en Ixquick worden één privacyzoekmachine

woensdag 30 maart 2016, 09:52 door Redactie, 2 reacties

De zoekmachines StartPage en Ixquick, die beide de privacy van hun gebruikers centraal stellen, gaan voortaan samen verder, waardoor de grootste privacyzoekmachine van Europa ontstaat. Ixquick bestaat sinds 1998 als metazoekmachine en werd in 2006 de eerste privacyvriendelijke zoekmachine op het web.

StartPage bestaat sinds 2009 en biedt Google-zoekresultaten met 'gewaarborgde privacy'. Beide zoekmachines zijn eigendom van het Nederlandse Surfboard Holdings en slaan de ip-adressen van gebruikers niet op en geven die ook niet door. Verder wordt persoonlijke informatie van gebruikers niet bijgehouden. StartPage biedt verder bij iedere zoekopdracht een gratis proxydienst aan. Net als StartPage toont Ixquick.com nu actuele zoekresultaten van Google, waarbij de anonimiteit van de gebruiker volgens de ontwikkelaars volledig gewaarborgd is.

Via Ixquick.eu hebben bezoekers nog steeds de mogelijkheid om de klassieke Ixquick metazoekresultaten te bekijken. "Het aantal zoekopdrachten is de laatste jaren explosief gegroeid en we verwerken nu meer dan 6 miljoen zoekopdrachten per dag. Dat komt omdat we onze gebruikers privacy bieden en ze relevante, ongecensureerde zoekresultaten krijgen. Dat spreekt steeds meer mensen aan. Onder één naam kunnen we ons nog beter richten op verdere groei", zegt Robert Beens, directeur van StartPage.

Reacties (2)
01-04-2016, 09:40 door Anoniem
Gelukkig dat je nog steeds met en zonder Google kunt zoeken om resultaten te vergelijken
01-04-2016, 14:56 door Anoniem
Startpage en Ixquick staan samen met DuckDuckGo in mijn rijtje zoekmachines.
Bing en Google ontbreken daarin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.