image

Magento-webwinkels doelwit van nieuwe ransomware

vrijdag 1 april 2016, 13:42 door Redactie, 0 reacties

Webwinkels die van de Magento eCommerce-software gebruikmaken zijn het doelwit van een nieuwe ransomware-variant geworden genaamd KimcilWare. Eenmaal actief versleutelt de ransomware allerlei bestanden van de website en geeft die de .kimcilware-extensie.

Voor het ontsleutelen van de bestanden moet een bedrag tussen de 140 en 415 dollar worden betaald, zo ontdekten onderzoekers van het MalwareHunterTeam. Hoe de ransomware zich verspreidt is nog altijd onbekend, aldus Bleeping Computer. Een eigenaar van een webwinkel meldt op Stackexchange hoe zijn installatie, die volledig up-to-date was, toch werd getroffen.

Een andere gebruikers laat op het Magento-forum weten hoe zijn schone installatie van Magento ook werd versleuteld. Vorig jaar november waarschuwde Magento nog dat ongepatchte installaties het doelwit van ransomware-aanvallen waren geworden. Beheerders kregen in dit geval het advies beschikbare beveiligingsupdates te installeren. Op de nieuwste aanvallen is echter nog niet gereageerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.