image

Ziekenhuizen VS regelmatig besmet met malware

zondag 3 april 2016, 10:29 door Redactie, 1 reacties

Het komt regelmatig voor dat systemen van Amerikaanse ziekenhuizen met malware besmet zijn, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Health Information Trust Alliance (HITRUST) waarvoor zo'n 30 middelgrote ziekenhuizen werden onderzocht. 52% van de ziekenhuizen bleek met malware besmet te zijn.

De meestvoorkomende malware die werd aangetroffen was ransomware (35%). De afgelopen weken kwamen verschillende Amerikaanse ziekenhuizen in het nieuws die met ransomware te maken hadden gekregen, wat in bepaalde gevallen voor grote problemen zorgde. Zo stuurde één ziekenhuis patiënten weg omdat de systemen vanwege ransomware offline waren gehaald, terwijl een ander de noodtoestand afkondigde. Een ziekenhuis in Hollywood dat ook door ransomware werd getroffen besloot het gevraagde losgeld van 17.000 dollar te betalen om weer toegang tot de versleutelde bestanden te krijgen.

"Organisatie die tot betalen overgaan hebben hun opties bekeken en hebben helaas niet veel te kiezen", zegt Daniel Nutkis, directeur van HITRUST, tegenover Reuters. De organisatie verwacht dan ook meer ransomware-aanvallen op Amerikaanse ziekenhuizen, aangezien het een lucratieve bezigheid voor cybercriminelen is geworden. "Als iets niet werkt kiezen ze iets anders. Werkt het wel, dan blijven ze het doen." Het onderzoek van HITRUST moet nog gepubliceerd worden.

Reacties (1)
03-04-2016, 10:49 door karma4 - Bijgewerkt: 03-04-2016, 10:49
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.