image

Panama Papers mogelijk via gehackte e-mailserver gestolen

maandag 4 april 2016, 14:38 door Redactie, 4 reacties

De diefstal van 11,5 miljoen bestanden van het Panamese juridische advieskantoor Mossack Fonseca, beter bekend als de Panama Papers, kon via een gehackte e-mailserver plaatsvinden, zo meldt een Spaanse krant. De Panama Papers laten zien hoe politici, sporters en andere bekendheden miljarden in belastingparadijzen stallen. De Süddeutsche Zeitung zou de bestanden via een anonieme bron hebben verkregen.

Het gaat om 2,6TB aan data. De 11,5 miljoen documenten bestaan uit 4,8 miljoen e-mails, 3 miljoen databasebestanden, 2,1 miljoen pdf-documenten, 1,1 miljoen afbeeldingen en 320.00 tekstdocumenten. Volgens de Spaanse krant El Español heeft Mossack Fonseca een verklaring naar klanten gestuurd waarin het laat weten dat de e-mailserver is gehackt en er een aanval op de database heeft plaatsgevonden. Verdere details worden niet gegeven.

Volgens Ramon Fonseca, één van de oprichters van het Panamese bedrijf, is er sprake van een misdrijf. "Privacy is een fundamenteel mensenrecht dat steeds meer in de moderne wereld wordt aangetast. Elk persoon heeft recht op privacy, of hij nu een koning of zwerver is", zo laat hij tegenover persbureau AFP weten. Fonseca spreekt verder van een "beperkte hack". Een verdachte is nog niet in beeld.

Reacties (4)
04-04-2016, 16:36 door Anoniem
Wie niks te verbergen heeft, heeft niks te vrezen.
04-04-2016, 17:00 door [Account Verwijderd]
Fonseca spreekt verder van een "beperkte hack". Een verdachte is nog niet in beeld

Diegene die de database van Mossack Fonseca heeft ontfutseld heeft hopelijk zijn/haar sporen goed uitgewist, want die is zijn leven niet zeker.
04-04-2016, 20:23 door Anoniem
Door Anoniem: Wie niks te verbergen heeft, heeft niks te vrezen.

Goed zo, mooi even je voordeur morgen open laten, zodat iemand even de daad bij het woord kan voegen en kan verifieren of je inderdaad niets te verbergen hebt.

En vergeet niet geen wachtwoord op je email en computer, je hebt immers toch niets te verbergen.
04-04-2016, 20:26 door Anoniem
Ik snap echt niet hoe dom die bedrijven kunnen zijn. Als ik alleen al kijk naar dat coinbase, als je daar een account neemt, geven ze meteen je gegevens door aan gravatar, twillio en nog iets van 5 bedrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.