image

FBI wil surveillance mogelijkheden in VoIP services

maandag 7 april 2003, 11:16 door Redactie, 1 reacties

Voice Over IP wordt door veel mensen gebruikt om met elkaar te telefoneren. De FBI wil echter voorkomen dat deze vorm van telefonie een soort schuilplaats wordt voor terroristen en criminelen. Het agentschap heeft nu echter te maken allerlei technische en wettelijke bepalingen die het aftappen lastig maken. Volgens de FBI vallen VoIP services echter onder een wet van 1994, waarin telefoonbedrijven verplicht worden om aftap mogelijheden in te bouwen. Hierdoor zou men makkelijker en goedkoper kunnen aftappen. Privacy advocaten zijn echter bang dat het afluisteren meer informatie dan alleen het gesprek oplevert, zoals e-mails en andere digitale communicatie. En ook de service providers zijn het er niet over eens wie deze surveillance mogelijkheden moet gaan betalen. (Wired)

Reacties (1)
08-04-2003, 08:23 door Anoniem
Dit lijkt mij niet erg haalbaar. VoIP kan over een willekeurig netwerk. dus wanneer een willekeurig bedrijf in een willekeurig lang een soort van centraal punt gaat spelen waar je een VPN heen kunt leggen om vervolgens op dat "public" vpn afspraken te maken wie met wie wil praten.
Vervolgens leg je een VPN rechtstreeks naar de ander (of hij naar jou) en je hebt een VoIP door een encrypted tunnel.... toch ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.