image

Witte Huis zou encryptiewetgeving niet steunen

donderdag 7 april 2016, 12:13 door Redactie, 6 reacties

Het Witte Huis zou een wetsvoorstel dat technologiebedrijven als Apple dwingt om opsporingsdiensten te helpen bij het kraken van encryptie niet in het openbaar willen steunen, zo melden bronnen aan persbureau Reuters en The Hill. Het wetsvoorstel is afkomstig van het Democratische senaatslid Dianne Feinstein en het Republikeinse senaatslid Richard Burr en kan mogelijk deze week al worden gepresenteerd.

Het voorstel geeft rechters de autoriteit om technologiebedrijven te dwingen om de overheid te helpen, maar bevat geen details over wat bedrijven in dergelijke gevallen precies moeten doen, aldus bronnen die met de tekst bekend zijn. Het Witte Huis zou het wetsvoorstel hebben bekeken en hier feedback op hebben gegeven, maar het is de verwachting dat het zich er niet in het openbaar over zal uitlaten. Inmiddels is er ook een alternatief wetsvoorstel in de maak dat oproept voor de oprichting van een nationale commissie die gaat onderzoeken hoe opsporingsdiensten toegang tot data kunnen krijgen, zonder dat dit de privacyrechten van Amerikanen in gevaar brengt.

Reacties (6)
07-04-2016, 16:07 door Anoniem
Kwalijke zaak dit. Onze opsporingsdiensten hebben in hoog tempo meer bevoegdheden nodig om de toenemende moderne criminaliteit te stoppen.
07-04-2016, 17:29 door Anoniem
"[...] niet in het openbaar willen steunen, [...]"

Dus wel niet-openbaar.
07-04-2016, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem: Kwalijke zaak dit. Onze opsporingsdiensten hebben in hoog tempo meer bevoegdheden nodig om de toenemende moderne criminaliteit te stoppen.
Nee, ons beveiligingsapparaat heeft geen aanvullende bevoegdheden nodig. Ons beveiligingsapparaat heeft focus nodig. Geen sleepnet uitgooien, want dat heeft de aanslagen in Brussel ook niet voorkomen (terwijl dat dit wel voorkomen had kunnen worden als die focus er wel was).
Ik hoop dat je een troll bent.
07-04-2016, 18:27 door Anoniem
Obama sprak zich op het SXSW in maart 2016 vrij duidelijk uit (tegen)

President Obama: “Achterdeur in smartphone-encryptie is nodig”
http://www.onemorething.nl/2016/03/bama-achterdeur-nodig-applefbi/

Obama op SXSW: 'Encryptie en privacy zijn niet heilig'
http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2016/10/obama-encryptie-en-privacy-zijn-niet-heilig

Dit lijkt dus geen zou maar een zal en is kort geleden nog duidelijk aangegeven in het openbaar door hemzelf.
07-04-2016, 18:44 door quikfit
Verrassend....DUH! Binnenkort ook in de €USSR!?
09-04-2016, 18:07 door Anoniem
Ik zou het bepaald niet prettig vinden als mijn collega's in de VS klem zouden komen te zitten tussen een wet die decryptie door opsporingsdiensten mogelijk moet houden, een wet dat het voor alle andere partijen onmogelijk moet zijn, en de natuurwetten die zeggen dat beide tegelijk niet kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.