image

FBI: exploit werkt alleen op iPhone 5c met iOS 9

donderdag 7 april 2016, 14:51 door Redactie, 1 reacties

De exploit die de FBI recentelijk heeft aangeschaft om de iPhone van één van de San Bernardino-schutters te ontgrendelen werkt alleen op de iPhone 5c met iOS 9. Dat liet FBI-directeur James Comey tijdens een lezing aan het Amerikaanse Kenyon College weten.

Ook zei hij overtuigd te zijn dat de FBI de exploit voor Apple geheim kan houden. Eerder lieten experts weten dat de kans groot was dat de exploit om het toestel te ontgrendelen waarschijnlijk op korte termijn zou lekken. Comey stelde dat de FBI goed in het bewaren van geheimen is. Van welk bedrijf de FBI de exploit heeft gekocht wilde de FBI-directeur niet zeggen, maar hij liet weten dat de FBI het bedrijf kent en dat de intenties van beide partijen overeenkomen.

Op dit moment vindt er binnen de Amerikaanse overheid echter een discussie plaats of Apple niet over het beveiligingslek moet worden ingelicht. "Dat is een interessante discussie", aldus Comey. "Als we het Apple vertellen zullen ze het verhelpen en zijn we weer terug bij af. En hoe raar het ook klinkt, we kunnen daarvoor kiezen. Er is echter nog geen beslissing genomen."

Volgens Comey moet er ook worden gekeken hoe de exploit kan worden ingezet, aangezien veel gebruikers inmiddels op de iPhone 6 zijn overgestapt waarop de aanval niet werkt. De exploit zou namelijk alleen tegen de iPhone 5c met iOS 9 kunnen worden ingezet. De FBI-directeur benadrukte verder dat hij niet tegen encryptie is, maar vooral problemen heeft dat encryptie tegenwoordig overal standaard staat ingeschakeld. Daardoor zou de FBI naar nieuwe manieren moeten zoeken om toegang tot informatie te krijgen en te surveilleren. De hele sessie met Comey is via Livestream.com terug te kijken.

Reacties (1)
07-04-2016, 15:21 door Anoniem
De US overheidsdiensten zijn helemaal niet goed in het bewaren van geheimen en ook niet te vertrouwen- Edward Snowden zelf is daar het voorbeeld van. Bovendien zijn zij weer afhankelijk van mensen, bedrijven en universiteiten (zoals het Hacking Team) die gewoon op de vrije maar ook duistere markt opereren. De crack is gewoon te koop voor geld voor elk staatsapparaat. Bovendien werken de diensten op duistere manier samen, de hack op het TOR netwerk in 2014 werd hoogstwaarschijnlijk als betaalde opdracht door het DoD aan Carnegie Mellon uitgevoerd, maar onder feitelijke regie van de FBI die van rechtswege de resultaten is gaan vorderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.