image

Ransomware heeft adresgegevens slachtoffers

zaterdag 9 april 2016, 07:21 door Redactie, 0 reacties

Er worden op dit moment malafide e-mails verstuurd die de naam en adresgegevens van de ontvanger bevatten en zo proberen om de computer met ransomware te infecteren. Het gaat om de Maktub-ransomware, zo laat een onderzoeker aan de BBC weten.

Om de ransomware te verspreiden worden e-mails gebruikt die stellen dat de ontvanger een openstaande schuld bij een bedrijf of instelling heeft. Het gebruik van e-mail om computers met ransomware te infecteren vindt al jaren plaats, maar opvallend aan deze e-mails is dat ze de naam, postcode en het woonadres van de ontvanger bevatten. Het vermoeden bestaat dan ook dat de aanvallers een database hebben bemachtigd en zo de namen, adresgegevens en e-mailadressen aan elkaar konden koppelen. In de e-mail wordt naar een link verwezen die de zogenaamd de factuur bevat, maar in werkelijkheid de ransomware is.

De scam lijkt vooral tegen Britse internetgebruikers te zijn gericht. Het Britse meldpunt voor internetfraude Auction Fraud meldt dat het de afgelopen dagen vanwege de e-mails duizenden keren is gebeld en benaderd. Deze organisatie stelt echter dat het om de Cryptolocker-ransomware gaat die gebruikers door het openen van de link in de e-mail kunnen oplopen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.