image

Website helpt ransomware-slachtoffers met identificatie

dinsdag 12 april 2016, 12:28 door Redactie, 1 reacties

Een nieuw gelanceerde website helpt slachtoffers van ransomware met het identificeren van de variant die op hun computer bestanden heeft versleuteld, zodat er mogelijk een oplossing kan worden gevonden. ID Ransomware, zoals de website heet, is in staat om 52 ransomware-varianten te detecteren.

Hiervoor moeten slachtoffers een versleuteld bestand of de melding van de ransomware uploaden, waarna de website de ransomware probeert te identificeren. Vervolgens krijgen slachtoffers te zien of er voor hun variant een manier is om de bestanden kosteloos te ontsleutelen. Het komt af en toe voor dat ransomware-makers fouten bij het versleutelen maken, waardoor het mogelijk is om de bestanden te ontsleutelen.

Wat de geuploade bestanden betreft worden die alleen voor de detectie gebruikt en hierna meteen verwijderd. "Ik kan de vertrouwelijkheid van de gegevens echter niet 100% garanderen. De data worden tijdelijk op een gedeelde host opgeslagen en ik ben niet verantwoordelijk voor wat er met de data worden gedaan", aldus Michael Gillespie, de ontwikkelaar van ID Ransomware.

Reacties (1)
13-04-2016, 10:10 door Anoniem
ID Ransomware, zoals de website heet
Mooi initiatief; hoop dat er niet 40 clonen van komen, maar dat het een goede source wordt.
Jammer dat ze id-ransomware.malwarehunterteam.com als domein hebben, en niet iets makkelijkers te onthouden zoals ransomwa.re (die nog vrij is).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.