image

Trojaans paard steelt miljoenen dollars via internetbankieren

vrijdag 15 april 2016, 09:55 door Redactie, 1 reacties

Een nieuw Trojaans paard heeft in korte tijd miljoenen dollars via internetbankieren weten te stelen, zo claimt IBM. Het gaat om de GozNym Trojan die internetgebruikers via bekende beveiligingslekken infecteert. Het installeren van beveiligingsupdates kan infectie door de malware dan ook voorkomen.

Zodra een computer met de Trojan is geïnfecteerd voert die webinjecties op de banksite voor internetbankieren uit. In dit geval injecteert de malware extra invoervelden op de banksite waarin om extra gegevens wordt gevraagd, zoals transactiecodes. Met deze gegevens kunnen de internetcriminelen toegang tot de rekening van het slachtoffer krijgen en geld naar andere rekeningen overmaken. Een methode die al jaren door banking Trojans wordt toegepast.

De GozNym Trojan zou het vooral op bedrijven hebben voorzien. Volgens IBM is de malware zeer succesvol, aangezien erin korte tijd 4 miljoen dollar van bankrekeningen werd gestolen. De aanvallen zouden zich tegen klanten van 22 Amerikaanse en 2 Canadese banken hebben gericht.

Reacties (1)
15-04-2016, 14:10 door karma4
Werkt zo alleen als er geen 2FA is geimplementeerd. Ik mis daar de opmerkingen over. Bestaat het niet? Dan is dat vreemd kritische omgevingen met hogere bedragen dan de NL consumentenmarkt en slechter beveiligd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.