image

FBI waarschuwt voor cyberaanvallen op boeren

maandag 18 april 2016, 09:49 door Redactie, 0 reacties

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) hebben de landbouwsector voor cyberaanvallen gewaarschuwd, nu boeren voor hun werkzaamheden steeds vaker van digitale oplossingen, systemen en data gebruikmaken, ook wel 'smart farming' genoemd.

Dat blijkt uit een Private Industry Notification (pdf) van de FBI waar de website Public Intelligence over beschikt. Door het toenemende gebruik van digitale landbouwtechnologie lopen boeren het risico dat erop grote schaal landbouwgegevens worden gestolen. Deze gegevens zijn volgens de FBI en het UDSA zeer waardevol, omdat ze inzicht in prijzen, voorraden en te verwachten oogsten geven.

Naast de diefstal van landbouwgegevens zijn boeren ook kwetsbaar voor ransomware en vernietiging van gegevens. "Ransowmare is een grote dreiging voor Amerikaanse bedrijven en individuen", aldus beide partijen in de waarschuwing. "Hacktivisten zouden daarnaast kunnen proberen om uit protest tegen genetisch gemodificeerde gewassen of pesticiden gegevens te vernietigen." Boeren wordt dan ook aangeraden om back-ups op locaties te maken die niet vanaf het lokale netwerk toegankelijk zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.