image

BlackBerry-ceo cryptisch over hulp aan Canadese politie

dinsdag 19 april 2016, 10:06 door Redactie, 0 reacties

BlackBerry-ceo John Chen heeft op een nieuwsbericht gereageerd dat BlackBerry de Canadese politie de encryptiesleutel zou hebben gegeven waarmee het versleutelde BlackBerry-berichten kon ontsleutelen. Chen wil het bericht echter niet bevestigen of ontkennen.

Vorige week kwam Vice Magazine met een bericht waaruit zou blijken dat de Canadese politie in staat was om versleutelde BlackBerry-berichten te ontsleutelen. Destijds wilde BlackBerry niet reageren, maar gisterenavond verscheen er een blogposting van Chen. Daarin stelt hij dat techbedrijven aan redelijke gerechtelijke bevelen moeten voldoen om opsporingsdiensten toegang tot gegevens te geven. Ook herhaalde hij zijn eerdere uitspraak dat het verwerpelijk is als bedrijven hun reputatie boven het algemeen belang stellen.

Vervolgens gaat hij kort in op de zaak van de Canadese politie, maar wil niet zeggen of de Canadese politie inderdaad de encryptiesleutel heeft gekregen. Het enige wat Chen zegt is dat BlackBerry zich in deze zaak aan haar eigen principes heeft gehouden. "Voor BlackBerry is er een balans van wat juist is, zoals het helpen bij de opsporing van criminelen, en voorkomen dat overheden de privacy van burgers schenden. We hebben deze balans gevonden, ook al hebben overheden druk op ons uitgeoefend om onze ethische principes te veranderen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.