image

Politie New York start campagne tegen encryptie

dinsdag 19 april 2016, 11:55 door Redactie, 3 reacties

Het politiekorps van New York is samen met de procureur-generaal van Manhattan en verschillende organisaties voor misdaadslachtoffers een campagne tegen encryptie gestart. Volgens de initiatiefnemers van de campagne '#UnlockJustice' is het belangrijk om de gevolgen van encryptie voor de openbare veiligheid en slachtoffers van misdrijven te benadrukken.

"Het debat over encryptie wordt vaak bepaald door privacy en veiligheid, waarbij er niet wordt stilgestaan bij de impact op slachtoffers", zegt procureur-generaal van Manhattan Cyrus Vance. "Die beperkte opvatting negeert de gevolgen van encryptie voor het onderzoek en de vervolging van misdrijven." Volgens Vance moeten alle consumentenproducten door opsporingsdiensten kunnen worden doorzocht.

Apple en Google hebben er echter voor gezorgd dat dit nu niet het geval is, zo merkte hij op. "Het congres moet bedrijven niet toestaan om apparaten te maken die tegen gerechtelijke bevelen bestand zijn. Bedrijven zou niet moeten worden toegestaan om criminelen een plek te geven waar ze hun gang kunnen gaan. Slachtoffers van misdrijven hebben recht op een betere bescherming dan criminelen."

Volgens politiecommissaris William Bratton ondermijnt het bestaan van apparaten waarvoor een gerechtelijk bevel niet geldt het justitieel systeem. "Dit is een crisis in wording en gaat verder dan een enkele terreurzaak. Het bieden van een schuilplaats aan pedofielen, verkrachters en moordenaars via hun mobiele telefoon heeft voor ongekend veel slachtoffers gevolgen. Deze uitzondering van het justitieel systeem is onhoudbaar en moet meteen worden verholpen."

Daarbij wijzen de initiatiefnemers naar honderden toestellen die niet kunnen worden doorzocht. Via de campagne hopen ze het publiek hierover te informeren. De voor de campagne aangemaakte hashtag werd echter snel overgenomen door voorstanders van encryptie. "Mensen verdienen betere bescherming dan criminelen. Standaard sterke versleuteling beschermt burgers tegen overvallers en dieven", aldus beveiligingsexpert The Grugq. Ook andere twitteraars stellen dat het om een campagne van misinformatie gaat en encryptie juist helpt in het beschermen van gegevens.

Reacties (3)
19-04-2016, 13:02 door Anoniem
Ik dacht dat justitie een verdachte die niet meewerkt aan het verstrekken van voldoende gegevens om de desbetreffende encryptie te ontsleutelen (kortom de sleutel) , kon gijzelen?
Als er backdoors worden ingebouwd dan zie ik eerder weer NSA achtige praktijken opduiken waarbij "big brother is watching" and listening en die big brother zou dan iedereen in de wereld kunnen zijn.
19-04-2016, 13:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ik dacht dat justitie een verdachte die niet meewerkt aan het verstrekken van voldoende gegevens om de desbetreffende encryptie te ontsleutelen (kortom de sleutel) , kon gijzelen?
Als er backdoors worden ingebouwd dan zie ik eerder weer NSA achtige praktijken opduiken waarbij "big brother is watching" and listening en die big brother zou dan iedereen in de wereld kunnen zijn.

Dat hangt van het land af. Zie https://www.security.nl/posting/24746/Juridische+vraag%3A+Moet+je+de+politie+je+encryptiesleutel+geven%3F
voor een uitleg voor wat betrefd NL.
23-04-2016, 12:09 door Anoniem
Ik vind het wel leuk om te zien hoe ze zich in bochten wringen om iets geregeld te krijgen wat nooit gaat gebeuren. Net zoiets als het winnen van 'the war on drugs'. Vergeet het nou toch gewoon. Ga belangrijke dingen doen. Zoals een cursus punnicken voor gevorderden volgen ofzo! Stop met verspillen van ons belastingeld!

Ik blijf mijn kraam encrypten tot ze een ons (lees picogram) wegen! Met mij miljoenen anderen.

Veel sterkte verder met jullie war on .... whatever ... :')

PS: Nu maar hopen dat die pokke kwantumcomputer nog lang op zich laat wachten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.