image

Androidtoestel met vingerafdruklezer vaker vergrendeld

dinsdag 19 april 2016, 16:03 door Redactie, 1 reacties

Androidtoestellen die over een vingerafdruklezer beschikken zijn vaker vergrendeld dan toestellen die deze optie niet aanbieden. Dat meldt Google in het vandaag verschenen Android Security jaarrapport (pdf). Het gebruik van schermvergrendeling helpt volgens Google zowel de privacy als veiligheid.

Uit onderzoek blijkt echter dat veel gebruikers geen schermvergrendeling instellen omdat ze dit lastig vinden. Met de lancering van Android 5.0 kunnen gebruikers echter voor de optie "Smart Lock" kiezen, waarbij een toestel ontgrendeld blijft zolang die in het bezit van de gebruiker is. Dit kan aan de hand van verschillende zaken worden bepaald, zoals bluetooth, 'on-body detection' en een vertrouwde locatie. Dit vermindert het aantal keren dat een gebruiker handmatig zijn toestel moet ontgrendelen.

Sinds Android 6.0 worden echter vingerafdruklezers ondersteund en dit heeft een positief effect op het gebruik van schermvergrendeling. Gebruikers kunnen nu via alleen hun vingerafdruk het toestel ontgrendelen. Uit cijfers van Google blijkt dat het gebruik van schermvergrendeling vaker voorkomt op toestellen met een vingerafdruklezer. Zo is op 55,8% van de Nexus 5- en Nexus 6-toestellen schermvergrendeling ingesteld. Bij de Nexus 5X- en Nexus 6P-toestellen, die over een vingerafdruklezer beschikken, is dit 91,5%. Ook bij andere Androidtoestellen die over een vingerafdruklezer beschikken wordt schermvergrendeling vaker gebruikt.

Reacties (1)
19-04-2016, 20:02 door Anoniem
vingerafdruklezer op de nexus 5X is echt heerlijk! Alleen beetje onveilig, maarja, ik zorg ervoor dat ik op mijn telefoon niks te verbergen heb.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.