image

Adobe blijft voorlopig van QuickTime gebruikmaken

woensdag 20 april 2016, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Hoewel Apple met de ondersteuning van QuickTime voor Windows is gestopt en zowel de Amerikaanse als Nederlandse overheid Windowsgebruikers adviseren de mediaspeler te verwijderen, blijft Adobe er gebruik van maken. Dat heeft het softwarebedrijf in een blogposting bekendgemaakt.

Madison Murphy van Adobe stelt dat het softwarebedrijf bezig is geweest om de afhankelijkheid van QuikTime in de verschillende bewerkingsprogramma's die het aanbiedt te verwijderen, maar dat er nog steeds sommige codecs zijn die alleen via QuickTime werken. Het gaat onder andere om Apple ProRes, dat volgens Adobe erg populair is.

Het bedrijf zegt nu aan een oplossing te werken, maar kan niet zeggen wanneer QuickTime binnen Adobe-producten helemaal niet meer nodig is. "Het is altijd de wens van Adobe geweest om alles zelf te ondersteunen, zonder de ondersteuning van QuickTime", merkt Murphy op. Vanwege het ontstane beveiligingsrisico voor Windowsgebruikers zal dit proces nu worden versneld.

Sommige grafische experts hekelen de houding van Adobe echter. Volgens Chris Dickman van Graphics.com heeft Adobe het probleem dat Apple de ondersteuning van QuickTime zou stopzetten nooit zien aankomen en wil het geen harde deadlines geven wanneer het is opgelost. "En van Windowsgebruikers wordt gewoon verwacht dat ze dit pikken", aldus Dickman.

Reacties (2)
20-04-2016, 13:58 door Anoniem
Advies is dan simpel.. geen ADOBE meer gebruiken als ze brakke niet-meer-ondersteunde meuk vereisen.
21-04-2016, 19:46 door Anoniem
slechte reactie. Dit is niet een probleem van Adobe, maar een probleem van elk windows programma wat met QT werkt. Vrijwel elke pro cinema camera werkt op Prores, dus dit is iets wat nog een heel groot probleem gaat worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.