image

Helpdesk anti-virusbedrijven op beleefdheid en kennis getest

woensdag 20 april 2016, 12:22 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van anti-virussoftware die tegen problemen aanlopen en de telefonische helpdesk van hun aanbieder bellen worden in de meeste gevallen prima geholpen, zo blijkt uit een test van het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives. Voor de test werd er naar verschillende onderdelen gekeken.

Het ging om het gemak waarmee het telefoonnummer op de website van het anti-virusbedrijf was te vinden, hoe lang de beller moest wachten voordat hij iemand te spreken kreeg, of de helpdeskmedewerker beleefd en professioneel was en hoe het probleem werd opgelost. Elk anti-virusbedrijf kreeg in totaal drie vragen te verwerken. De eerste vraag ging over het inplannen van een systeemscan. Hierna volgde een vraag over hoe een testversie met een licentiesleutel kan worden geactiveerd en als laatste werd gevraagd hoe een uitgeschakelde virusscanner weer kan worden ingeschakeld.

De helpdesk van Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, Kaspersky Lab, McAfee / Intel Security en Symantec Norton werden door AV-Comparatives getest. Andere bekende anti-virusbedrijven konden niet meedoen omdat ze geen telefonische ondersteuning in Groot-Brittannië leveren, waar de test werd uitgevoerd. De bedrijven die wel meededen blijken over het algemeen goed te scoren.

De enige negatieve beoordeling ontving McAfee / Intel voor de vindbaarheid van het telefoonnummer op de website van het bedrijf. Voor de overige onderdelen scoren alle anti-virusbedrijven goed. Alleen de helpdesk van Avast wordt iets minder beleefd dan de overige helpdesks ervaren, wat ook voor de geadviseerde oplossing geldt. Uiteindelijk komen de helpdesks van Avira, F-Secure, G Data en Symantec Norton als beste uit de bus.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.