image

Populaire wachtwoordkraker oclHashcat naar Mac OS X

zondag 24 april 2016, 10:36 door Redactie, 2 reacties

De populaire wachtwoordkraker oclHashcat komt naar Mac OS X en een testversie is al beschikbaar gemaakt. OclHashcat is afgeleid van Hashcat. Het zijn beide programma's om wachtwoordhashes mee te kraken. Hashes worden gebruikt om wachtwoorden verhaspeld in een database op te slaan.

Dit voorkomt dat als bijvoorbeeld een website wordt gehackt en de database wordt gestolen, de aanvaller meteen toegang tot de wachtwoorden van gebruikers heeft, aangezien die gehasht zijn. Het is echter mogelijk om een hash te kraken en het bijbehorende wachtwoord te achterhalen. OclHashcat kan hiervoor zowel de rekenkracht van de processor als videokaart gebruiken, terwijl Hashcat alleen de processor aanspreekt.

Eind vorig jaar besloten de ontwikkelaars van Hashcat en oclHashcat om de broncode van de programma's open source te maken, zodat die ook op Mac OS X kan worden gebruikt. Hashcat en oclHashcat hadden door beperkingen van Apple geen officiële ondersteuning voor Mac OS X. Door de broncode open source te maken kunnen gebruikers de vereiste kernels zelf compileren. De ontwikkelaars werken nu echter zelf aan een versie voor Mac OS X. Die is nog in ontwikkeling, maar gebruikers kunnen alvast wel een testversie downloaden, zo is via het forum van Hashcat bekendgemaakt.

Reacties (2)
24-04-2016, 12:46 door Anoniem
Als je een mac hebt en je wil dit programma gebruiken,en het is open source,kan je toch de broncode downloaden en zelf compileren op een Mac met homebrew of Qt samen met macports en xcode ?.
Als je een beetje programeren kan kan je zelf er mee aan de slag dit programma te verbeteren,dat is toegestaan bij opensource.
25-04-2016, 08:53 door Anoniem
@anoniem gewoon downloaden en draaien vanuit de terminal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.