image

BeautifulPeople.com lekt privégegevens 1,1 miljoen mensen

maandag 25 april 2016, 15:41 door Redactie, 1 reacties

Datingsite BeautifulPeople.com heeft de privégegevens van 1,1 miljoen mensen gelekt, waaronder inkomen, seksuele voorkeur, e-mailadressen, mobiele telefoonnummers, locatiegegevens, rook- en drinkgedrag, interesses, baan, opleiding, gewicht, lengte, wachtwoordhashes en 15 miljoen privéberichten.

Onder de gelekte e-mailadressen bevinden zich ook 170 e-mailadressen van Amerikaanse overheidsfunctionarissen, zo meldt de Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt. De gegevens worden nu op internet verhandeld, aldus zakenblad Forbes. Vorig jaar december werd het beveiligingslek al bekend. De datingsite stelde destijds dat de gegevens van een testserver afkomstig waren. Nu blijkt dat de testserver actuele klantgegevens bevatte en één of meerdere mensen de database hebben buitgemaakt voordat die werd beveiligd.

BeautifulPeople.com herhaalt tegenover Forbes de eerder verklaring dat het om een gehackte MongoDB-testserver ging. De server zou geen onderdeel van de productiedatabase uitmaken en direct zijn uitgeschakeld nadat de onbeveiligde database was ontdekt. Daarnaast zouden alle getroffen gebruikers zijn ingelicht. Verschillende getroffen gebruikers laten echter weten dat ze helemaal geen bericht van de datingsite hebben ontvangen.

Hunt heeft de gelekte e-mailadressen inmiddels aan zijn database op HaveIBeenPwned.com toegevoegd. Via deze website kunnen internetgebruikers controleren of ze in gehackte databases voorkomen. Een kwart van de getroffen gebruikers van de datingsite kwam al in andere databases van gehackte websites voor.

Reacties (1)
28-04-2016, 12:32 door Anoniem
Wie niet slim is moet mooi zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.