image

VS zou aantal Amerikanen in sleepnet NSA willen openbaren

maandag 25 april 2016, 16:57 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse overheid zou opties verkennen om het aantal Amerikanen dat onbedoeld in de sleepnetten van de NSA en andere geheime diensten terecht is gekomen te openbaren. "We kijken op dit moment naar verschillende opties, waarvan er nog geen één ideaal is", aldus James Clapper, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Volgens Clapper is het een lastige opdracht.

Ook moet er rekening met de privacy worden gehouden, zo merkt hij op. De reactie van Clapper volgt op een brief van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin het hoofd van de inlichtingendiensten werd gevraagd om een schatting te geven. Het gaat dan specifiek om het aantal Amerikanen van wie het internetverkeer onbedoeld bij surveillance van buitenlands communicatieverkeer is onderschept, onder andere via surveillanceprogramma's zoals PRISM. De beleidsmakers willen zo kijken op welke manieren de controversiële programma's kunnen worden aangepast, zo laat persbureau Reuters weten.

Reacties (6)
25-04-2016, 20:23 door karma4
Het beste en eenvoudigste: die controversiële programma's beeindigen.
26-04-2016, 09:31 door Anoniem
Alleen amerikanen zijn van belang, de rest van de wereld bevolking heeft geen rechten in deze, fraai hoor
26-04-2016, 10:06 door Erwin_
"We kijken op dit moment naar verschillende opties, waarvan er nog geen één ideaal is", aldus James Clapper, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Volgens Clapper is het een lastige opdracht.


Moeilijk he, een aantal noemen :)
26-04-2016, 10:14 door Anoniem
Ja toegeven dat je nog steeds ALLE amerikanen gewoon ongevraagd op alle mogelijke manieren aan het profileren bent, zal je zeker niet populair maken. Let op, binnenkort komen ze met een uit de lucht gegrepen cijfer, met daarbij natuurlijk hun rechtvaardiging zoiets als "Ja doordat we nu het internetverkeer van +/- 30 miljoen burgers bespioneerd hebben, hebben we wel X aantal terroristische aanslagen voorkomen!!!"
26-04-2016, 10:53 door potshot
en amerika is weer de boeman maar china en rusland gaan gewoon hun gang met alles wat de us OOK doet maar dan zonder enig beletsel of openbaring van HUN kant...slaap lekker verder sukkels.
26-04-2016, 12:32 door Anoniem
@potshot: Grote fouten van de een rechtvaardigen nog steeds geen (iets minder grote) fouten van de ander.
Verder is er ook nog zoiets als "Moral Standing" - als je zelf stasipraktijken erop na houdt heb je geen enkel recht om andere landen te veroordelen. Dus blijven er maar weinig over die China en Rusland kunnen veroordelen voor hun praktijken..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.