image

Bende verdient 100.000 dollar met loze ddos-dreigementen

dinsdag 26 april 2016, 11:02 door Redactie, 3 reacties

Een groep internetcriminelen heeft meer dan 100.000 dollar verdiend met het doen van loze ddos-dreigmenten, zo stelt online dienstverlener CloudFlare. De groep noemt zichzelf "Armada Collective", net als een andere groep internetcriminelen die zichzelf zo noemde.

Beide groepen stuurden bedrijven dreigmails dat de bedrijfssite via ddos-aanvallen zou worden platgelegd als er niet een bepaald bedrag in bitcoin werd betaald. De oorspronkelijke groep volgde deze dreigementen ook met ddos-aanvallen op, maar de copycats deden dit niet, aldus CloudFlare. Het echte Armada Collective verdween eind vorig jaar. Mogelijk gaat het om dezelfde groep aanvallers die zich ook DD4BC noemde en waarvan verschillende leden begin januari van dit jaar door Europol werden opgepakt.

De copycats stuurden meer dan honderd klanten van CloudFlare e-mails waarin met ddos-aanvallen werd gedreigd, maar geen enkele keer volgde er ook een daadwerkelijke ddos-aanval. Aan de hand van de bitcoin-adressen die in de e-mails werden genoemd kon worden achterhaald of de copycats waren betaald. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Hoewel de groep voor zover bekend geen ddos-aanvallen heeft uitgevoerd was het meeliften op de naam van het oorspronkelijke Armada Collective voldoende om bedrijven te laten betalen. In totaal zouden slachtoffers meer dan 100.000 dollar hebben betaald.

Reacties (3)
26-04-2016, 11:10 door Anoniem
[insert troll face] Slapend rijk worden [/]

Stel dat men deze copycats ook weet te traceren en op te pakken, krijgen ze dan een lagere strafeis dan DD4BC? Of is het enige voordeel voor de criminelen dat ze een minder hoge schadevergoeding moeten betalen?
26-04-2016, 14:18 door Anoniem
De ene groep (oorspronkelijk Armada Collective) maakt zich schuldig aan twee feiten: afdreigen (afpersen) èn het platleggen van de server. De copycats maakten zich alleen schuldig aan één feit: afdreigen (afpersen).

Dus ja een lagere straf in het totaal, maar een gelijkwaardige straf waar het hetzelfde feit betreft.
26-04-2016, 20:50 door Anoniem
Door Anoniem: De ene groep (oorspronkelijk Armada Collective) maakt zich schuldig aan twee feiten: afdreigen (afpersen) èn het platleggen van de server. De copycats maakten zich alleen schuldig aan één feit: afdreigen (afpersen).

Dus ja een lagere straf in het totaal, maar een gelijkwaardige straf waar het hetzelfde feit betreft.

Nee, hoor misbruik van merkrecht/naamsbekendheid, valsheid in geschrifte, identiteit diefstal van Armada Collective etc etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.