image

Apple blokkeert oudere versies Flash Player op OS X

vrijdag 29 april 2016, 10:24 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft weer besloten om oudere versies van Adobe Flash Player op Mac OS X te blokkeren. Het gaat in dit geval niet om een blokkade wegens beveiligingslekken, zoals meestal het geval is. Onlangs verscheen er alleen voor Mac OS X een nieuwe versie van Adobe Flash Player.

Deze versie bevatte geen beveiligingsupdates, maar verhielp verschillende bugs die zich voordeden bij bepaalde videokaarten. Mac OS X beschikt over een "webplug-in blockingmechanisme" dat Apple kan updaten om onveilige of verouderde browserplug-ins te blokkeren en zo gebruikers tegen mogelijke aanvallen of andere problemen te beschermen.

Gebruikers van Safari die de meest recente Flash Player-versie niet gebruiken en een website bezoeken die de plug-in aanroept krijgen nu een melding te zien. In de melding staat dat Adobe Flash Player is verouderd en er een nieuwere versie via Adobe kan worden gedownload. De blokkade geldt voor alle Flash Player-versies tot versies 21.0.0.226 en 18.0.0.343.

Reacties (1)
29-04-2016, 14:27 door Anoniem
Ok,maar voor Chrome is de flashplayey blijven steken op achtervoegsel versie 20.0.0.213 terwijl wel er de nieuwere update voor voor Firefox is welke ik gebruik.
Dus dat gaat betekenen dat voor de gebruikers van Safari en Chrome er iets gaat veranderen dat deze versie wel geblokkeerd wordt en voor Firefox niet omdat daar al naar versie 20.0.0.226 is bijgewerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.