image

Tandartsorganisatie VS verstuurt besmette usb-sticks

vrijdag 29 april 2016, 10:57 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse tandartsorganisatie ADA heeft per ongeluk besmette usb-sticks onder tandartsen verspreid. Dat heeft de organisatie tegenover it-journalist Brian Krebs bevestigd nadat eerder een tandarts op het het forum van DSLReports over de besmette usb-stick klaagde.

De usb-stick, die naar veel tandartsen in de Verenigde Staten werd verstuurd, opent een html-pagina met een iframe. Het iframe laadt een kwaadaardig domein dat regelmatig is gebruikt voor de verspreiding van malware en door meerdere anti-virusbedrijven als gevaarlijk wordt beschouwd. Volgens de ADA is de usb-stick in China geproduceerd en zou pas een deel van de 37.000 exemplaren zijn verspreid.

De ADA is de grootste tandartsorganisatie in de VS met 159.000 leden. Op de usb-stick staan verschillende codes die tandartsen voor zorgverzekeringen moeten gebruiken. In een verklaring stelt de ADA dat de malware op een deel van de usb-sticks is aangetroffen, maar virusscanners die zouden moeten detecteren. Tandartsen die de usb-stick nog niet hebben aangesloten krijgen het advies die weg te gooien.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.