image

Europol prijst website bij opsporing voortvluchtige criminelen

zaterdag 30 april 2016, 18:14 door Redactie, 0 reacties

Een website die Europol drie maanden geleden lanceerde heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opsporing van verschillende voortvluchtige criminelen, aldus de Europese opsporingsdienst. 'Europe’s Most Wanted Fugitives' bevat een overzicht van internationaal voortvluchtige criminelen.

Sinds de lancering drie maanden geleden zijn tien van de gezochte personen op de website opgepakt en bij tenminste zes aanhoudingen speelden tips die via de website binnenkwamen een rol bij het vinden van de criminelen, zo stelt Europol. De website is het eerste initiatief om op pan-Europese schaal een overzicht van gezochte criminelen te bieden. Via de website kunnen burgers al dan niet anoniem informatie delen.

"Het succes van de website in de eerste drie maanden overtreft onze verwachtingen. De website helpt bij het veiliger maken van de Europese Unie", aldus ENFAST, het Europese samenwerkingsverband van diensten die voortvluchtige criminelen opsporen. Het samenwerkingsverband wordt nu nog geleid door Duitsland, maar in 2017 en 2018 zal Nederland deze rol op zich nemen. Op de lijst kwamen in eerste instantie twee Nederlanders voor, maar die worden niet meer vermeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.