image

Computerprogrammeur verdacht van diefstal airmiles

dinsdag 3 mei 2016, 12:04 door Redactie, 0 reacties

Een computerprogrammeur in de Verenigde Staten wordt verdacht van het stelen van meer dan 260.000 dollar aan airmiles. Volgens de aanklacht zou de man de airmiles van American Airlines-klanten hebben gestolen door eerst hun accounts te hacken.

Vervolgens zouden de airmiles zijn gebruikt voor het boeken van reizen, hotels en auto's. De politie stelt dat de man heeft bekend, maar de programmeur ontkent. In een interview met de Miami Herald zegt hij niet zo stom te zijn om de gestolen airmiles op zijn eigen naam te gebruiken. Naar eigen zeggen heeft hij alleen naar goede deals op internet gezocht. Bij één van de slachtoffers zouden 275.000 miles zijn gestolen.

Het account van het slachtoffer werd gehackt waarna het ingestelde e-mailadres werd veranderd. Vervolgens werden met het gehackte account vier vliegtickets gekocht. In totaal deden zes mensen aangifte. Alle frauduleuze transacties werden in naam van de programmeur gedaan en waren van hetzelfde ip-adres afkomstig. Volgens de programmeur zouden de reserveringen voor hem zijn gedaan. De zaak zal waarschijnlijk deze zomer voorkomen. Alle slachtoffers hebben hun airmiles teruggekregen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.