image

Ernstige lekken in Adobe Reader dinsdag gepatcht

vrijdag 6 mei 2016, 09:20 door Redactie, 0 reacties

Adobe zal aanstaande dinsdag 10 mei belangrijke beveiligingsupdates voor Adobe Reader en Acrobat uitbrengen die meerdere ernstige lekken verhelpen. Via ernstige kwetsbaarheden kan een aanvaller in het ergste geval de computer volledig overnemen.

Dit zou bijvoorbeeld via het openen van een kwaadaardig pdf-document kunnen. Toch acht Adobe de kans klein dat dit zal gebeuren, aangezien de updates een "prioriteit 2" beoordeling hebben gekregen. Dit houdt in dat de update volgens Adobe "snel" geïnstalleerd" moet worden, waarbij als voorbeeld 30 dagen wordt gegeven. In het geval van "prioriteit 1", wat vaak het geval is bij updates voor Adobe Flash Player, wordt het installeren van de update binnen 72 uur aangeraden.

Adobe Reader was jaren geleden nog regelmatig een doelwit van aanvallers, maar de afgelopen tijd richten internetcriminelen zich vooral op andere software. De updates voor Acrobat en Acrobat Reader DC en Adobe Reader XI en Acrobat XI verschijnen voor zowel Mac als Windows. Updaten kan via de updatefunctie van de pdf-lezers of de website van Adobe.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.