image

FBI houdt hackmethode iPhone voor Apple geheim

donderdag 28 april 2016, 10:55 door Redactie, 7 reacties

De FBI zal niet aan Apple laten weten hoe het erin slaagde om de vergrendelde iPhone 5c van één van de San Bernardino-schutters te ontgrendelen. De zaak deed veel stof opwaaien, omdat de FBI naar de rechter was gestapt om Apple te dwingen met het ontgrendelen mee te werken.

Apple ging tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep. Nog voordat het hoger beroep zou worden behandeld liet de FBI weten dat het via een externe partner erin was geslaagd om toegang tot het toestel te krijgen. De methode zou volgens FBI-directeur James Comey alleen op de iPhone 5c met iOS 9 werken. Toch betaalde de opsporingsdienst naar schatting meer dan 1,3 miljoen dollar hiervoor.

De Amerikaanse overheid zou daarnaast nog kijken of het Apple over het probleem zou inlichten, aldus Comey tijdens een recent optreden. Gisterenavond kwam de FBI echter met een verklaring waarin het laat weten dat het Apple niet zal informeren. Bij het inschakelen van de externe partner heeft de opsporingsdienst namelijk niet de rechten van de techniek verworven. Daardoor beschikt de FBI niet over voldoende technische informatie over de kwetsbaarheid.

De woordvoerster van de FBI liet verder weten dat de FBI meestal geen commentaar op kwetsbaarheden in specifieke producten geeft, maar de opsporingsdienst in dit geval een uitzondering besloot te maken vanwege de 'buitengewone aard' van deze specifieke zaak, de grote interesse van het publiek en het feit dat de FBI het bestaan van de hackmethode zelf al heeft bekendgemaakt, zo meldt Reuters.

Reacties (7)
28-04-2016, 12:45 door Anoniem
waarschijnlijk willen ze het 'geheim' wel verkopen om die 1,3M terug te verdienen.
28-04-2016, 19:26 door karma4
Als Apple gewoon geleverd had hadden ze het zelfde in rekening kunne brengen. Dat argument van massa surveillance is afkomstig van Apple. Dat is een kolder argument op fysieke machines.
28-04-2016, 19:27 door Anoniem
M.a.w. de FBI doet aan het totaal onverwachte (sarcasme) en ironische bevorderen van de zwarte markt van leaks... goed gedaan, grote baviaan...
28-04-2016, 19:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-04-2016, 08:56 door Anoniem
Het komt bij een derde partij vandaan. Dus daar kan apple het lek ook kopen. Het feit dat het alleen bij een 5C werkt en bij een 5S al problemen geeft, denk ik niet dat apple zich er heel erg druk om maakt.

En de derde partij ruikt ook geld, als ze 2x 1,3 miljoen kunnen krijgen. In het ergste geval kan apple nog besluiten het bedrijf te kopen. Daarmee weten ze ook hoe de beveiliging is omzeild van de 5C.
29-04-2016, 09:40 door Anoniem
Ik stel voor dat Apple dan dit keer de FBI voor de rechter daagt... 'Gisterenavond kwam de FBI echter met een verklaring waarin het laat weten dat het Apple niet zal informeren.' En elke willekeurige partij die zegt tegen de FBI heeft een probleem...
09-05-2016, 13:31 door golem
Misschien heeft de FBI ook jongens die handig zijn met Lego :)

http://motherboard.vice.com/read/lego-driven-robot-programmed-to-hack-touch-screen-authentication-systems
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.