image

AdBlock en Adblock Plus beschikbaar in Windows Store

woensdag 11 mei 2016, 11:11 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht die gebruikers van Edge in staat stelt om de adblockers AdBlock en Adblock Plus te installeren. Edge werd vorig jaar zonder ondersteuning van browser-extensies gelanceerd. In de testversie van Windows 10 is deze ondersteuning nu wel aanwezig, waardoor gebruikers allerlei uitbreidingen aan Edge kunnen toevoegen.

De nieuwste testversie van Windows 10, herkenbaar aan het buildnummer 14342, bevat ook een update voor de extensies. In plaats van dat Edge extensies vanuit een lokale map laadt, zijn alle beschikbare Edge-extensies nu direct vanuit de Windows Store te downloaden. De aanpassing houdt wel in dat de huidige geïnstalleerde extensies worden verwijderd en die opnieuw via de Windows Store moeten worden gedownload. Hierna zullen updates voor extensies automatisch worden geïnstalleerd.

Daarnaast zijn er ook nieuwe extensies beschikbaar, namelijk AdBlock en Adblock Plus. Twee zeer populaire adblockers. Gebruikers krijgen het advies om één van de adblockers te installeren, aangezien het installeren van zowel AdBlock als Adblock Plus voor problemen kan zorgen, zo laat Microsoft in de aankondiging van de nieuwe Windows 10-testversie weten. Windows 10 Insider Preview Build 14342 is beschikbaar voor deelnemers aan het Insiderprogramma van Microsoft.

Reacties (1)
12-05-2016, 11:21 door Skizmo
adblock plus is voorbij. Het zijn commerciële ratten geworden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.