image

Daling straatroven door BoefProof-smartphones

donderdag 19 mei 2016, 12:06 door Redactie, 0 reacties

Het aantal High Impact Crimes in Nederland, misdaden met een grote impact op het slachtoffer, is onder andere door het BoefProof maken van smartphones en Whatsapp-groepen tegen woninginbraken naar het laagste niveau in de afgelopen tien jaar gedaald, zo meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volgens het ministerie is de daling te danken aan publiek-private samenwerking, zoals de samenwerking met Samsung en de telecomproviders om het aantal straatroven terug te dringen. Hierbij is er voor gezorgd dat het eenvoudig wordt om smartphones "BoefProof" te maken, zodat deze na diefstal op afstand onklaar kunnen worden gemaakt en de dader is te traceren.

Een ander voorbeeld is de samenwerking bij de aanpak van heling, waarbij partijen als Marktplaats, de Mediamarkt en het ministerie de handen ineen hebben geslagen om consumenten duidelijk te maken dat zij hun gekochte goederen moeten registreren. Zo hebben het Digitaal Opkopers Register (DOR) en de website en app "Stopheling" als doel om de afzetmarkt voor gestolen goederen te frustreren en het oplossingspercentage voor High Impact Crimes te vergroten."

Naast de samenwerking prijst het ministerie ook de samenwerking met het publiek. Zo kan de politie bij de aanpak van overvallen door de inzet van Live View met de particuliere beveiligingsbeelden meekijken. "Ook de samenwerking met het publiek, bijvoorbeeld door de inzet van Whatsapp-groepen tegen woninginbraken, draagt bij aan het terugdringen van het aantal High Impact Crime-delicten."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.