image

Nepmail Sepp Blatter belooft miljoenen euro's

donderdag 19 mei 2016, 14:54 door Redactie, 5 reacties

Op dit moment worden er e-mails verstuurd die zogenaamd van voormalig FIFA-president Sepp Blatter afkomstig zijn en miljoenen euro's beloven. Het gaat echter om een poging tot voorschotfraude. Volgens de e-mail heeft Blatter veel geld via onofficiële wegen verkregen en probeert hij dat nu weg te sluizen.

Het gaat om een bedrag van 100 miljoen dollar dat hij bij een Europese bank heeft verborgen en waarvan de ontvanger van de e-mail 40% mag hebben. De e-mail is ondertekend door "Mr. Joseph "Sepp" Blatter. Zurich, Switzerland." Bij voorschotfraude claimen oplichters bijvoorbeeld dat iemand een loterij heeft gewonnen of een groot geldbedrag of erfenis kan krijgen. Vervolgens vragen de oplichters geld van het slachtoffer om de zogenaamde miljoenen over te kunnen maken. Het beloofde bedrag wordt nooit overgemaakt.

Vorig jaar werden minstens 166 Nederlanders slachtoffer van deze vorm van fraude, waarbij een bedrag van 3,1 miljoen euro naar de oplichters werd overgemaakt. Zo verloor een Limburgse parochie 750.000 euro. Onlangs kwam ook een oudere Nederlandse man in het nieuws die voor een bedrag van 200.000 euro was opgelicht. Blatter besloot vorig jaar wegens beschuldigingen van corruptie en fraude als FIFA-voorzitter op te stappen. Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken naar hem ingesteld.

Image

Reacties (5)
20-05-2016, 09:39 door Anoniem
Als je hier intrapt of mee inlaat, verdien je het ook wel een beetje.
20-05-2016, 11:31 door Anoniem
Is dat zo? Sommige mensen zijn nu eenmaal niet in staat om dit soort zaken te doorzien, moet er dan een soort van digitale Darwin komen of nog feller diegenen aanpakken die misbruik willen maken van de goedgelovigheid van mensen?

Maar dat is de eeuwenoude discussie, waar is de scheiding tussen bescherming en betutteling?
20-05-2016, 11:53 door Anoniem
Door Anoniem: Als je hier intrapt of mee inlaat, verdien je het ook wel een beetje.

100% mee eens!
20-05-2016, 12:55 door Anoniem
Kom maar op met die e-mails, altijd leuk om terug te trollen.
23-05-2016, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Is dat zo? Sommige mensen zijn nu eenmaal niet in staat om dit soort zaken te doorzien, moet er dan een soort van digitale Darwin komen of nog feller diegenen aanpakken die misbruik willen maken van de goedgelovigheid van mensen?

Maar dat is de eeuwenoude discussie, waar is de scheiding tussen bescherming en betutteling?


Iemand die Sepp Blatter wil helpen zijn geld te verstoppen verdient dit gewoon...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.