image

Manager FC Twente verdacht van hacken computer

zondag 22 mei 2016, 10:20 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 22-05-2016, 11:53

Voetbalclub FC Twente heeft aangifte gedaan tegen een manager, die ervan wordt verdacht een computer te hebben gehackt. Bronnen laten tegenover RTV Oost weten dat het om de computer van de secretaresse van directeur Onno Jacobs ging, maar de voetbalclub wil dit niet bevestigen.

De Twentsche Courant Tubantia spreekt echter over meerdere computers die de manager zou hebben gehackt, waarbij gevoelige informatie naar de media zou zijn gelekt. De afgelopen periode kwamen er regelmatig e-mails van de voetbalclub met gevoelige informatie op straat te liggen. Vanwege het lekken van de berichten zouden werknemers van de club de laatste tijd zelfs bang zijn geweest om e-mails te ontvangen en te versturen. De medewerker zit volgens de club momenteel ziek thuis. Deze week besloot de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente wegens financieel wanbeleid naar de Jupiler League te degraderen.

Update

Jacobs laat bij Fox Sports het volgende over de aangifte en het vermeende gedrag van de medeweker weten: "We zijn daar vorige week achter gekomen. De aangifte loopt, maar we gaan eerst bekijken of dit klopt. Het moet van goed werkgeverschap getuigen dat we eerst met hem in gesprek gaan. Maar dit is voor de club FC Twente natuurlijk niet goed."

Reacties (3)
22-05-2016, 15:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-05-2016, 07:33 door _R0N_
Aangezien hij wantoestanden naar buiten bracht zou je kunnen dneken dat hij onder de klokkenluiders regeling beschermd zou kunnen worden.
23-05-2016, 07:49 door Anoniem
lol beterschap voor de computer haha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.