Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Journalisten afgeluisterd ?

24-05-2016, 10:16 door SecOff, 6 reacties
Het verbaasde mij dat dit nieuws hier niet genoemd werd:
http://nos.nl/artikel/2106766-gesprek-wollaars-is-opgenomen-maar-is-hij-ook-afgeluisterd.html
Zijn hier techneuten die een idee hebben hoe het kan dat je nadat de verbinding plots verbroken wordt het complete gesprek dat je zojuist hebt gevoerd terug hoort ?
Reacties (6)
24-05-2016, 10:59 door Anoniem
Ik kan het uiteraard niet met zekerheid zeggen, en er zijn meerdere verklaringen mogelijk, maar een mogelijke verklaring is dat er pakketten onterecht dubbel zijn verzonden. In simpele bewoordingen, de technische details zijn erg complex, en uiteraard puur speculatie over dit specifieke geval, maar mogelijk door een fout (bug) of doordat de sessie onterecht is verbroken. Dit kan komen als een aantal pakketten in het netwerk verloren raakt. Dit kan o.a. gebeuren in de systemen die "echo" uit het gesprek filteren, of in de systemen die het gesprek omzetten van het ene type netwerk naar het protocol dat op een ander netwerk gebruikt wordt (bijvoorbeeld omdat het verkeer van mobiel naar vast terug naar mobiel gaat). Gebufferde pakketen kunnen dan opnieuw verzonden worden, omdat ze onterecht zijn gemarkeerd als niet aangekomen. Dit soort problemen doet zich met enige regelmaat voor, met name bij gesprekken die over verschillende soorten netwerken gerouteerd moeten worden omdat het een gesprek met het buitenland betreft, of een gesprek met een andere carrier.
24-05-2016, 11:57 door Ron625
Waar ik het eerste aan denk, is dat een van de partijen het gesprek wilde opnemen, maar dat de apparatuur het liet afweten.
Het is natuurlijk altijd mogelijk, dat er een derde partijm bij betrokken is..........
24-05-2016, 12:33 door Anoniem
Ik heb het ook een keer gehad, was aan het roamen in Frankrijk. Verbinding werd verbroken en daarna hoorde ik het gesprek opnieuw (alleen de andere kant, niet mezelf), was zeker 30-60 seconden. Ik denk dat het iets met buffering is, maar is wel een dikke buffer dan.
24-05-2016, 12:50 door Anoniem
Het is niet het complete gesprek, maar alleen geluid van een kant. Dat kan door malware komen, die bijvoorbeeld na een gesprek de opgevangen data probeert te verzenden.

Als alleen doelwitten hier last van hebben, lijkt het me duidelijk: onderzoek die telefoons maar eens grondig. Dat zegt meer dan alle andere speculaties bij elkaar.
24-05-2016, 15:23 door Anoniem
Ooit heb ik door een foute instelling van mijn provider gehad dat ik via mijn mobieltje zomaar kon worden afgeluisterd door personen die mij wilden bellen. Er werd automatisch opgenomen zonder dat eerst de beltoon ging en er was niets te zien op het display dus de verbinding werd zonder dat ik dit wist tot stand gebracht (het was trouwens geen smartphone). Ik werd gewaarschuwd door bekenden en geloofde het eerst niet, hierbij afgesproken dat ze mij moesten bellen en mij vertellen wat ze hadden gehoord en inderdaad. Natuurlijk een klacht ingediend en toen was het probleem meteen opgelost maar over de oorzaak en mogelijkheid tast ik nog in het duister.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.